hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırat Kalkanı şehidi Astsubay Özüpek, mezarı başında anıldı

    Fırat Kalkanı şehidi Astsubay Özüpek, mezarı başında anıldı
    expand

    Fırat Kalkanı şehidi Astsubay Özüpek, mezarı başında anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    KIRKLARELİ, (DHA)- SURİYE'de 2016 yılında düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Göktan Özüpek, Kırklareli'ndeki kabri başında anıldı.

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2016 yılında Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan  Piyade Astsubay Göktan Özüpek, Kırklareli'deki kabri başında anıldı. Anmaya Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Orhan Kılıç ile kurum müdürleri katıldı.

    Şehit Özüpek'in kabrine karanfiller bırakılan anmada konuşan Vali Osman Bilgin, şehitlerin hiç bir zaman unutulmadığını ve unutulmayacağını belirterek, "Vatan topraklarının kıymetinin bilinmesi gerekir. Üzerimizde bulunan toprakları bize vatan yapan şehitlerimizdir" dedi.

    Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Kahraman Göktan'ı Kırklareli halkı olarak hiç unutmadık. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere mücadele arkadaşlarının Göktan evladımızın, Anıl evladımızın ve diğer evlatlarımızın yüksek hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar biz bu ülkede daha mutlu ve daha huzurlu yaşayalım diye canlarını feda ettiler. Biz onları vatan topraklarına defnetmedik. Biz onları vatan sevgisiyle atan yüreklerimize defnettik. Biz var olduğumuz sürece onlarda bizimle var olacak" dedi

    Anmada Kırklareli İl Müftüsü Aydın Yığman, şehidin kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow