hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ilık: OSB'deki 40 parselin satışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek

    Ilık:  OSBdeki 40 parselin satışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek
    expand

    Ilık: OSB'deki 40 parselin satışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit iŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Soner Ilık, “Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) 40 parselin satışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bölgemizde istihdamın daha da artması bakımından olumlu bir gelişme olacak” dedi.

    TSO Başkanı Soner Ilık yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; ülke genelinde İstihdam Oranı 2018’de yüzde 47,4 olarak hesaplanırken, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstihdamın ve İş Gücüne Katılma Oranının En Yüksek Seviye’de gerçekleştiği bölge olduğunu belirtti.

    Trakya’daki istihdamın artmasının bölgenin Türkiye’nin Gözdesi haline geleceğinin göstergesi olduğunu belirten Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık; “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye genelinde istihdam oranı 2018’de yüzde 47,4 olarak hesaplanırken Türkiye’de geçen yıl En Yüksek İstihdam Oranı yüzde 55,3, İş Gücüne Katılma Oranı ise yüzde 59,7 ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli bölgesinde gerçekleşti. Trakya’daki bu illerde geçen yıl istihdam 31 bin artışla 772 bine yükseldi. İstihdam artışının 2 bini tarım, 24 bini hizmetler, 7 bini de sanayi sektöründe gerçekleşti.Trakya’nın İstanbul’a yakınlığı, Avrupa’ya komşu olması dolayısıyla yatırımcıların ilgili odağı haline geldi. Yapılan yeni yatırımlarla istihdamda ciddi artış yaşandı. Özellikle Kırklareli ve Lüleburgaz’da Organize Sanayi Bölgeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor” dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow