hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaçam ormanlarına radyatör tipi tuzaklar asıldı

    Karaçam ormanlarına radyatör tipi tuzaklar asıldı
    expand

    Karaçam ormanlarına radyatör tipi tuzaklar asıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Orman İşletme Müdürlüğü, 'Orman İçin Sağlık Projesi' kapsamında karaçam ormanlarına 15 radyatör tipi tuzak asıldı.

    Kırklareli Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, 2019 yılında başlatılan 'Orman İçin Sağlık Projesi'nin başarıları bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yapay olarak oluşturulan ibrelilerde kabuk böceği popülasyonunun dinamiklerini izlemek istediklerini ifade eden Terzi, gözetleme ağı kurarak bu böcek türleri ile etkin bir şekilde mücadele etmenin yollarını araştırdıklarını belirtti. Kabuk böceklerinin popülasyonunu azaltarak ormanların sağlıklı bir yapıya ulaşması hedeflediklerini aktaran Terzi, "Karaçam ormanlarımızda görülen 12 dişli çam kabuk böceği ile mücadele ve izlem kapsamında 15 radyatör tipi tuzak tespit edilen noktalara asıldı. Proje kapsamında zararlı böcekler tuzaklar yardımıyla toplanıp imha edilecek, yararlı böcekler ise yapılacak kontroller sayesinde doğaya salınacak. Bu sayede kabuk böcekleri konusunda gerekli envanter kayıtları tutularak popülasyonu izleyici gözetleme ağı kurulmuş olacaktır. Hedefimiz sağlıklı ormanlar" dedi. 

    Bu kapsamda  İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Karakaya , Kırklareli İşletme Şefi Şenel Alayurt ve işletme personeli tarafından karaçam ormanlarında  görülen 12 dişli çam kabuk böceği  ile mücadele ve izleme kapsamında 15 radyatör tipi tuzak tespit edilen noktalara asıldı.  Proje kapsamında zararlı böcekler tuzaklar yardımıyla toplanıp imha edilecek, yararlı böcekler ise yapılacak sık kontroller sayesinde doğaya salınacak. Bu sayede kabuk böcekleri konusunda gerekli envanter kayıtları tutularak populasyonu izleyici gözetleme ağı kurulmuş olacak.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow