hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli Belediyesi, toplu iş sözleşmesi imzaladı

    Kırklareli Belediyesi, toplu iş sözleşmesi imzaladı
    expand

    Kırklareli Belediyesi, toplu iş sözleşmesi imzaladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Kırklareli Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında kadrolu 98 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre çalışanlara ilk yıl yüzde 13 ikinci yıl yüzde 13 zam uygulanacak. 

    Kırklareli Belediyesi Şantiyesi'nde gerçekleşen imza törenine Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular ile Burcu Özel, DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen ve belediye çalışanları katıldı.

    Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bu zorlu şartlarda emekçiler için ellerinden gelen en iyi şartları oluşturduklarını söyleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Emekçi arkadaşlarımızın temsilcisi olan sendika temsilcilerimiz ile toplu iş sözleşmemiz konusunda mutabakata vardık. Toplamda üç oturum süren görüşmelerimiz sonucunda 98 kadrolu işçimize ilk yıl yüzde 13, ikinci yıl yüzde 13 ücret artışı uygulayacağız. Bugüne kadar emekçi arkadaşlarımız ile birlikte çok sayıda zorluğun üstesinden geldik. 'Başaramazsınız' dedikleri çok sayıda projeyi, sorunsuz bir şekilde hayata geçirdik. Tüm bunların ötesinde, burada bir aileyiz. İş barışının korunmasına özen gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz mutabakatı da bu çerçevede değerlendirdik. Almış olduğumuz kararların tüm çalışanlarımız, belediyemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

    DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, Kırklareli Belediyesi ile bugüne kadar 2 görüşmede sözleşme imzalarken, bu yıl 3 görüşme yaptıklarını söyledi. Şen, "Biz işçilerimiz için bir miktar daha fazla bir zam talep ediyorduk ancak, orta yolda buluştuk. Nitekim almış olduğumuz karar hem Kırklareli Belediyesi'nin, hem de emekçi kardeşlerimizin menfaatine oldu. Kırklareli, mutlu insanlar kenti olarak anılıyor. Kırklareli Belediyesi'ni de 'Mutlu İşçiler Belediyesi' olarak tanımlayabiliriz. Bu ücret artışının çalışanlarımızın performanslarını arttıracağına, kurumlarına duydukları aidiyet duygusunu perçinleyeceğine ve iş barışını kuvvetlendireceğine duyduğum inanç tamdır. Bu vesileyle emekten yana saf tutan Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu'na ve onurlu bir şekilde emek mücadelesi veren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow