hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’ nde istihdam seferberliği toplantısı yapıldı

    Kırklareli’ nde istihdam seferberliği toplantısı yapıldı
    expand

    Kırklareli’ nde istihdam seferberliği toplantısı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan İstihdam Seferberliği kapsamında, Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında İstihdam Seferberliği Toplantısı yapıldı.

    Vali  Osman Bilgin, İl Özel İdaresi Fuar Salonunda düzenlenen İstihdam Seferberliği Toplantısında, Türkiye nüfusunun 140 ülkeden daha fazla olduğunu söyledi.

    Türkiye'nin istihdam konusunda çok önemli altyapısı bulunduğuna dikkati çeken Vali Bilgin, iş arayanlar ile işçi arayanlar arasında sıkıntılar yaşandığını gözlemlediklerini aktardı.Teşviklerin önemine değinen Vali Bilgin, şöyle devam etti: "Ülkemizin ciddi manada bir işveren girişimci potansiyeli var. Bu potansiyelin de işçi kardeşlerimizin katılımına baktığımızda bu sayının bir denge sağlamadığını görüyoruz. Ülkemiz çok ciddi bir genç nüfusa sahip. O zaman bizim işverenlerin önünü her türlü açmamız gerekiyor. Hem teşvikler açmamız gerekiyor, hem yatırım teşviklerini açmamız gerekiyor, hem faiz oranlarıyla açmamız gerekiyor. Ülkemizin inşallah bu yönüyle önümüzdeki günlerde açıklanacak bu teşvik paketleriyle sadece işçi, işveren destekleri değil diğer alanlardaki teşvik paketleriyle de sizler bu alanda daha da rahatlayacaksınız. İstihdam ülkemizin gelişmesi için bir gereksinim. Dolayısıyla bunu hayatın düsturu haline getirmeliyiz ki başaralım."

    Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aytaç Babalıoğlu ise 2019 yılında yapılacak olan istihdam destekleri hakkında bilgiler vererek, uygulamanın hem iş verene, hemde işçiye ciddi katkılarının olduğunu değerlendirdi. Çalışma ve İş Kurumu'nun ciddi bir gelişim içinde olduğunu aktaran Babalıoğlu, bu yıl 1 milyon 300 bin istihdam hedeflerinin olduğunu kaydetti. Programda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ile Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Cebelli de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların adından Soner Ilık, İlhami Cebeli ve Vali Bilgin, istihdam seferberliği için taahhütname imzaladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow