hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli OSB'ye 3 bin 470 kişilik yeni istihdam

    Kırklareli OSBye 3 bin 470 kişilik yeni istihdam
    expand

    Kırklareli OSB'ye 3 bin 470 kişilik yeni istihdam

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Valiliği'nden yapılan açıklamada, son dört ayda yapılan yatırımlarla birlikte, Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'ne firmalar tarafından 2 milyar 97 milyon 991 bin 560 lira yatırım gerçekleştirilmesi beklenirken, 3 bin 470 kişilik ek istihdam sağlanacağı ifade edildi. 
    Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada , Organize Sanayi Bölgesi'nin stratejik konum avantajlarının yanı sıra yol, su, elektrik, doğalgaz, atık su ve arıtma altyapısı tamamlanmış, yatırımcıların gözdesi haline gelen bir organize sanayi bölgesi olduğu belirtildi. Bölgede son 4 aylık süreçte; 19 yatırımcı firmaya toplam 605 bin 688 metrekare sanayi parseli tahsisi gerçekleştirildi. Bu tahsislerle birlikte yatırımcılar bölgeye 2.097.991.560,00 lira değerinde ek yatırım gerçekleştirecek ve 3470 kişilik ek istihdam imkânı sağlanacak.
    16 DERSLİKLİ 3 YENİ ATÖLYE AÇILACAK
    OSB‘de 50 bin metrekare alan üzerine 16 derslikli, üç atölye ve spor salonundan oluşan gıda, makine ve kimya bölümlerinin açılacağı, meslek lisesi ile ilgili konsept projenin ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı dile getirildi. Söz konusu gelişmelerin yanı sıra; Kırklareli OSB'nin, onaylanan yeni revizyon imar planıyla katılımcılarına sağladığı avantajlarına bir yenisinin daha eklendiği ifade edildi. 
    OSB'NİN ÇEHRESİ DE YENİLENECEK
    Yeni imar planında Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS %70 iken %100 ‘e çıkarıldı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan %30 imar hakkına sahip oldu. Kırklareli OSB’nin altyapısının desteklenerek cazibesinin arttırılması ve görünürlüğün sağlanması amacıyla giriş tak tasarımı, firma totemleri ile yönlendirme tabelaları ve trafik işaretleri çevre düzenlemesi, güvenlik kamera sistemleri, ağaçlandırma ve peyzaj projelendirilmelerinin yapıldığı, ihale çalışması gerçekleştirildiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow