hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli Valisi Bilgin: Aile ziyaretleri 2 dakika tutulsun

    Kırklareli Valisi Bilgin: Aile ziyaretleri 2 dakika tutulsun
    expand

    Kırklareli Valisi Bilgin: Aile ziyaretleri 2 dakika tutulsun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Valisi  Osman Bilgin, pandemi sürecinin başından bu yana 7/24 esasına göre görevlerini büyük bir özveriyel yerine getiren  Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarını yerinde inceledi. Bilgin, il genelinde nisan ayına göre Covid-19 hasta sayısının daha fazla olduğunu ve mücadelenin kararlıkla sürdüğünü belirterek, aile ziyaretlerinin kısa tutulmasını istedi.

    Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ziyaret ettiği Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmalarını yerinde inceledi. Bilgin, pandemi başında alınan sıkı tedbirlerin şu anda uygulanmadığını belirterek,  kurallara uyulmadığında istenmese de toplum sağlığı için sıkı yasaklama ve tedbirler konusunda tekrar başa dönülebileceğini söyledi. Vatandaşların da öncelikli olarak maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere alınan tedbirlere ve kurallara azami derecede dikkat etmesinin çok önemli olduğunu belirten Vali Bilgin, pandemi sürecinin başından beri evlerde kısıtlama uygulaması ve sonrasında diğer çalışmalarda hayati bir görev üstlenen Vefa Sosyal"Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımıza yaptıkları bu özverili ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekküre ediyorum" dedi.

    Vali Bilgin,  il genelinde nisan ayına göre covid-19 hasta sayısının daha fazla olduğunu grbuptan vatandaşları tedbirler konusunda bilgilendirmelerin istedi. Aile ziyaretlerinin kısa tutulması gerektiğinin altını çizen Bilgin, "Komşularla ilişkiler çok kısa olsun. Aile ziyaretleri 2 dakika tutulsun" dedi. Ekim ayıyla vakaların artacağının öngörüldüğünü söyleyen Bilgin, "İlimizde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60. Ekimle yüzde 100'leri yakalayabiliriz. Mümkün olduğu kadar kendimizi korursak, teması engellersek, sosyal mesafeye dikkat edersek çok iyi olur. Şimdi yumruk tokuşturuyorlar, dirsek teması yapılıyor. Bunlar doğru yöntem değil. Günlük ortalamaya göre nisandan daha çok vakamız var. En kötü aydan daha kötü durumdayız. Türkiye'de en iyi iliz ama nisan ayından daha kötüyüz. Bu tedbirleri almasaydık daha kötü olurduk ama gidişata göre ekimde bu aydan daha kötü olacağız" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow