hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de 5 bin 142 kişi özel sektörde istihdam edildi

    Kırklarelide 5 bin 142 kişi özel sektörde istihdam edildi
    expand

    Kırklareli'de 5 bin 142 kişi özel sektörde istihdam edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ'de, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından  iş arayan 11 bin 340 kişiden 5 bin 142 kişi özel sektördü istihdam edildi. 

    Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim Ayı toplantısı Vali Osman Bilgin  başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Kırklareli İŞKUR Müdürü Aytaç Babalıoğullu,  Eylül ayı sonu itibariyle İş ve Meslek Danışmanları tarafından bin 988 işveren ziyareti gerçekleştirildiğini, ziyaretler sonucu işverenlerden 6 bin 990 kişilik iş gücü talebinin alındığını, 11 bin 340 iş arayan vatandaşlardan 
    5 bin 142'sinin İŞKUR aracılığıyla özel sektörde istihdam edildiğini, yine iş ve meslek danışmanlarınca 35 bin 357 kişiyle bireysel danışmanlık görüşmesi gerçekleştirildiğini söyledi. Babalıoğlu, şunları söyledi:

    "İistihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere uygulanan Aktif İşgücü Programları kapsamında ise Ocak - Eylül döneminde 12 özel politika kursu, 4  istihdam garantili kurs, 3  istihdam garantisiz kurs, 3  uygulamalı girişimcilik eğitimi olmak üzere toplam 22 kurs açıldı. Bu kurslardan toplamda 481 kursiyerin yararlandı. İŞKUR'un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programları kapsamında açılan 180 programdan bin 618 katılımcının faydalandı."

    Babalıoğullu,  toplantıda yoğun danışmanlık ihtiyacı bulunan özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, eski hükümlüler, tedavi görmüş eski madde bağımlıları, Roman vatandaşlar) başta olmak üzere iş arayanlara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen, kişilerin en kısa zamanda en uygun işe yönlendirilmesine yardımcı olma amacıyla hazırlanan yoğunlaştırılmış bir iş ve meslek danışmanlığı programının yürütüleceği yeni uygulamaları olan İş Kulübü hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow