hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi mücadelesi projesi başladı

    Kırklarelide, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi mücadelesi projesi başladı
    expand

    Kırklareli'de, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi mücadelesi projesi başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-TARIM ve Orman Bakanlığı projeli Kırım Kongo Kanamalı Ateşi mücadelesi kapsamında sığırlarda kene mücadelesi başlangıç programı, Kırklareli’nin  Üsküp Beldesinde  i Valisi Osman Bilgin, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap ve ilgili STK Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.


    Açılış konuşmasında Vali Osman Bilgin,  zoonoz karekterde olan (hayvanlar ve insanlar arasında bulaşabilen) bu hastalıkla mücadelede kene mücadelesinin önemine değindi. Açılış programı ile asıl hedefin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda farkındalık oluşturmanın bilincinden bahseden  Vali Bilgin,  ilaçları özellikle kadın yetiştiricilere bizzat takdim etti. Kadın yetiştiriciler üretimin her alanında yer almasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ayrıca bireysel korunma tedbirleri kapsamında tarla, bahçe ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren tüm üreticilerin  sahada kene yönünden vücutlarını kontrol etmesinin önemini bir kez daha vurguladı.
    Proje kapsamında riskli olarak belirlenen 1 belde ve 53 köyde toplam 17 bin 315 büyükbaş hayvana flumetrin etken maddeli ve sırt bölgesinden dökülerek uygulanan ektoparaziter ilaçların yetiştiricilere  dağıtımı il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü veteriner kekimleri kontrolünde gerçekleştirilecek. Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Aksoy, uygulanacak projenin amacının, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının taşıyıcısı olan kene türünün yaşam döngüsünü kırmak ve hastalığın insana bulaşmasını engellemek olduğunu, hayvancılık ve tarım sektöründe çalışan yetiştiricilerin  ve çalışanların  kene ısırması olması durumunda en yakın sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerinin  gerekmekte olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow