hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de mera otlatma sezonu açıldı

    Kırklarelide mera otlatma sezonu açıldı
    expand

    Kırklareli'de mera otlatma sezonu açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli)-(DHA)-KIRKLARELİ’nin Babaeski ilçesinin Erikleryurdu köyünde temsili olarak 2020 yılı  mera otlatma sezonu açıldı. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Özel, "Mayıs ayında kullanılmaya başlanan meralarımızda, Kasım ayına kadar otlama devam edecek" dedi.

    Babaeski ilçesine bağlı Erikleryurdu köyünde, temsili olarak 2020 yılı mera otlama sezonu temsili olarak açılışı yapıldı. Erikleryurdu köyünde düzenlenen çılışıa, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Özel, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Gökalp Muzikacı ve Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Küçük ile köy muhtarı ve üreticiler katıldı.

    İl Müdürü Funda Özel, "4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında ilimizde bugüne kadar 355 bin 493 dekar alanda mera tespitleri yapılmıştır. Tespit edilen mera varlığımızın Bakanlığımız ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi koordinesinde ıslah edilmesi çalışmaları 2004 yılında başlayarak aralıksız şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar İlimiz sınırları içerisinde 23 yerleşim biriminde 50 bin 62 dekar alanda ıslah çalışmaları tamamlanmış olup, 4 yerleşim biriminde 6 bin 747 dekar alanda ıslah çalışmaları devam etmektedir" dedi.

    Kırklareli Valiliği'nin İl Mera Komisyonu'nun uygun görüşü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversite'nin hazırlamış olduğu rapora istinaden Kırklareli’ndeki mera alanlarının otlatma döneminin 1 Mayıs 2020 -30 Ekim 2020 tarihleri olarak belirlendiğini hatırlatan Özel, "Islah çalışmaları tamamlanmış olan Erikleryurdu köyünde üreticilerimizin mera alanlarında planlamış olduğumuz münavebeli otlatma sistemine riayet etmeleri meraların ıslahında en etkili yöntem. Bölgemizde coğrafi işaret tescili alınması için gerekli işlemlerin hızla devam ettiği Kıvırcık Koyunu'nun mera alanlarını etkin şekilde kullanmalarını diliyoru" dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow