hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de ormanlara giriş, 3 ay süreyle yasaklandı

    Kırklarelide ormanlara giriş, 3 ay süreyle yasaklandı
    expand

    Kırklareli'de ormanlara giriş, 3 ay süreyle yasaklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Valiliği, il sınırları içindeki ormanlara girişlerin 30 Eylül tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.

    Valilik tarafından yapılan duyuruda, özellikle son günlerde yaşanan orman yangınlarına ve yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlara dikkat çekildi. İlave tedbirlerin alınması gerekliliğine vurgu yapan duyuruda, bu nedenle Kırklareli il sınırları içerisinde ormanlara girişlerin 3 ay süreyle yasaklandığı ifade edildi.

    Valilik tarafından alınan kararda, "Son günlerde ülkemiz genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden orman yangınları ile mücadele konusunda Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü ile Vize Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyulmuştur. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Kırklareli il sınırları içerisinde ormanlara girişlerin orman yangınlarının önlenmesi ve anız yakılma riski de göz önüne alındığında 30 Eylül 2022 tarihine kadar 3 ay süreyle yasaklanmıştır" denildi.

    Öte yandan kararda karar kapsamında Kırklareli il sınırlarındaki tüm ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi yasaklandı. Orman üretiminde çalışanlar, tarım, hayvancılık ve arıcılık gibi zirai faaliyetlerde bulunanlar yasaktan muaf tutuldu. Ruhsatlı ve kontrollü girilenler hariç, orman çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklandı. Vatandaşların yalnızca kendilerine ayrılan izinli piknik alanlarından yararlanabilecekleri kaydedildi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow