hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’de “Sütünüze Bereket” projesi hayata geçti

    Kırklareli’de “Sütünüze Bereket” projesi hayata geçti
    expand

    Kırklareli’de “Sütünüze Bereket” projesi hayata geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA))-KIRKLARELİ’de "Sütünüze Bereket" projesi yapılan açılış toplantısı ve ardından gerçekleştirilen eğitimlerle Lüleburgaz ilçesine bağlı Eskitaşlı köyünde hayata geçti.

    Açılış toplantısına Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdiresi Funda Eylem Özel, Danone Türkiye Sütlü Ürünler Süt Satın Alma Müdürü Mümin Keskin ile birlikte birlik ve kooperatif başkanları ve birçok üretici katıldı.

    Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin işbirliği ile yürütülen ve sürdürülebilir köy sütçülüğünün geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında verilecek eğitimlerle, köylerde süt üreticilerine rol model olacak örnek çiftçiler bulunması hedefleniyor. Proje ile çiftçiliği özendirerek, kooperatiflerin güçlenmesi ve rol model olacak Örnek  çiftçiyi desteklemek yoluyla, sürekli gelişen, sürdürülebilir "aile çiftliği" modeli kurmayı teşvik etmek; bu yolla sütçülük sektörünün güçlenmesine, sektörde kalite ve verimin artışına, AB normlarına ulaşılmasına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

    Proje kapsamında üreticilere Çiftçi Finansal Okuryazarlık, Barınak Hijyeni, Çayır Mera ve Yem Bitkileri, Kooperatifçilik, Hayvan Bakım ve Besleme ve Süt ve Sağım Hijyeni konularında eğitimler düzenlenecek. Eğitimler sonunda çeşitli kriterlere göre yapılan anket ve değerlendirmeler neticesinde seçilmiş yaklaşık 20 çiftçi ile projenin ikinci ayağına geçilecek. Projenin ikinci ayağında bahsi geçen eğitimler daha detaylı şekilde tekrarlanacak ve teorinin dışında pratik uygulamalar da gerçekleştirilecek. Projenin ikinci ayağının sonunda yaklaşık 20 çiftçi içerisinden seçilmiş olan örnek çiftçiler süt üreticiliği ile ilgili tüm teknik konularda proje ekibi tarafından yönlendirilecek ve bu örnek çiftçiler, hayvan ve ekipman ihtiyaçları doğrultusunda da desteklenecek. Proje kapsamında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü söz konusu eğitimlerin gerçekleşmesi için konusunda uzman teknik personel desteği veriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow