hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de yurt dışından gelenler yurtlara yerleştirildi

    Kırklarelide yurt dışından gelenler yurtlara yerleştirildi
    expand

    Kırklareli'de yurt dışından gelenler yurtlara yerleştirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valiliği, yurtdışından gelen vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında öğrenci yurtlarında 14 gün gözlem altına alındı.

    Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınında ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için başvurulan birçok tedbir alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

    "Tedbirlere ilave olarak yurtdışından dönen vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem ve izleme kapsamına alınarak takip edilmesinin önem arz ettiğinden, bahisle planlı olarak yurt dışından getirilen vatandaşlarımızın İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca belirlenen Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 gün süreyle gözlem ve izlemeye alınması gerekmektedir. Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bu kapsamda her türlü önlem ve tedbirlerin alınması amaçlı, Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurtlarımızda hazırlıklar yapılmış, Valimiz  Osman Bilgin , tüm yurtlarımızda denetlemelerde bulunarak tedbir ve önlemlerle ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirilmiştir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de en üst düzeyde alınan tedbir ve önlemlerin ardından, yurt dışından ülkemize gelmek isteyen Türk vatandaşlarımız  bu gün itibariyle tedbir amaçlı 14 gün süre ile ilimizde misafir olacaktır. Tedbir amaçlı 14 gün ilimizde belirlenen yurtlarda misafir olacak vatandaşlarımız daha sonra kendi evlerine uğurlanacaktır. Bu kapsamda kendi vatandaşlarımızı önlem amaçlı misafir edeceğimiz 14 gün boyunca Kırklareli halkının sağduyulu olacağı inancıyla, konu hakkında asılsız, yalan ve psikolojimizi bozmak isteyen art niyetli haber ve yorumlara itibar etmemeleri önemle rica olunur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow