hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de yurtlarda kalanların tümü evlerine gönderildi

    Kırklarelide yurtlarda kalanların tümü evlerine gönderildi
    expand

    Kırklareli'de yurtlarda kalanların tümü evlerine gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de, yurt dışından geldikten sonra koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtlara yerleştirilen 523 kişiden 14 günlük karantina sürelerinin ardından evlerine gönderildi.

    Koronavirüs salgını nedeniyle çoğunluğu Kanada, Portekiz ve Cezayir olmak üzere yurt dışından geldikten sonra Kırklareli Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirilen 523 vatandaş, 14 günlük karantina sürelerinin dolmasının ardından evlerine gönderildi.

    Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çin'in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden koronavirüs (Covid-19) salgınında ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bu kapsamda her türlü önlem ve tedbirlerin alındığı belirtildi. Açıklamada, "Yurtdışından gelen vatandaşlarımız ilimizde Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurtlarımızda 14 gün süre ile misafir edilmişlerdir.  Yurtdışından gelerek ilimizde Hundi Hatun Kız Öğrenci Yurdu ve Evladı Fatihan Kız Öğrenci Yurtlarımızda 14 gün izolasyon sürecini tamamlayan vatandaşlarımızın tamamı 04 - 08 Nisan 2020 tarihleri arasında,  Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun belirlemiş olduğu sağlık taramaları yapılarak kontrollü ve güvenli bir şekilde ulaşım araçlarında uygulanacak sosyal mesafe kuralları çerçevesinde memleketlerine uğurlanmışlardır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow