hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'nde koronavirüs denetiminde pazarcı esnafına, 30 bin 296 lira para cezası

    Kırklarelinde koronavirüs denetiminde pazarcı esnafına, 30 bin 296 lira para cezası
    expand

    Kırklareli'nde koronavirüs denetiminde pazarcı esnafına, 30 bin 296 lira para cezası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’ nde korona virüs tedbirleri kapsamında 25 bin 976 pazarcı esnafı denetlendi. Denetimler kapsamında kurallara uymayan pazarcı vatandaşlara 30 bin 296 TL para cezası uygulandı.

    Kırklareli  Pandemi Kurulu tarafından  koronavirüs salgını kapsamında toplu bulunulan yerlerden biri olan ve bulaşma riskinin fazla olduğu pazar yerlerinde denetlemeler artırıldı. Kent  merkezi ve bütün ilçelerdeki pazar yerlerinde Ticaret İl Müdürlüğü'nden görevli bir personel, Zabıta, İl ve İlçe müdürlüğü kontrol görevlilerinden oluşan bir komisyon ile denetimler gerçekleştiriliyor.

    Ekipleri, koronavirüs bulaşma riskini en aza indirmek için yapılan kontrollerde uyulması gereken tedbirler belirtilmekte olup, esnafa ve müşteriye yönelik sosyal mesafe kuralı ve maske takma zorunluluğu hakkında uyarılar yapılıyor. Kurallara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılıyor. Bu kapsamda 271 pazar ve sosyete pazarı denetimi yapıldı. Yapılan denetimlerde,  25 bin 976 pazarcı esnafı denetlendi ve 30bin 296 lira yasal işlen uygulandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow