hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak

    Kırklareli’nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak
    expand

    Kırklareli’nde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nde ve bölgede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacak.

    Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in talimatları üzerine, Vali Yardımcısı  Mehmet Kılıç başkanlığında tıbbi ve aromtik bitkilerin önemi, ülke ve Kırklareli’ndeki durumu tüm detayları ile konuşuldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemi ile zoom programı üzerinden gerçekleştirilen toplantıya   İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, İl Müdürü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Kırklareli Orman İşletme Müdürü, Kırklareli Çevre Şehircilik İl Müdürü, İlçe Müdürleri,  Ziraat Odası Başkanları, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası temsilcileri ve üreticiler katıldı.

    Toplantıda Tarım ve Orman  İl Müdürü Funda Eylem Özel’in  tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda yaptığı sunumun ardından, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Önder AYYILDIZ lavanta başta olmak üzere diğer tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda bilgilendirmede bulundu. Daha sonra lavanta üreticisi Ayça Özer ile aronya üreticileri Sezgin Çakan ve İbrahim Altan üretim aşamasında karşılaştıkları sorunlar ve taleplerini ilettiler. Akabinde Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Kırklareli ve bölgede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için çalışmalar yapılacağını ifade etti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow