hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’nde, zirai ilaç ve gübre satışı yapan iş yerleri denetlendi

    Kırklareli’nde, zirai ilaç ve gübre satışı yapan  iş yerleri denetlendi
    expand

    Kırklareli’nde, zirai ilaç ve gübre satışı yapan iş yerleri denetlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, İl Müdür Yardımcıları Ulaş Ay ve Onur Karadağ  ile birlikte İlde  faaliyet gösteren zirai ilaç ve gübre satışı yapan iş yerlerine denetim ve ziyarette bulundu.
    'Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması İle Depolanması' hakkında yönetmelik gereği denetimlerde bulunan İl Müdürü Aksoy , çevre sağlığını korumak ve sürdürülebilir tarım için sahte ve ruhsata uygun üretilmeyen bitki koruma ürünlerinin önüne geçmek adına yapılan denetimler hakkında bilgi verdi.
    Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, "Denetim ekiplerimizle birlikte ilimizde faaliyet gösteren zirai ilaç, tohum ve gübre satışı yapan özel ve tüzel bayilere denetimler gerçekleştirdik. Denetlenen ürünlerin son kullanma tarihi ve sertifika kontrolünü yaparak bayilerimize zirai ilaçların bilinçsiz kullanımı, ilacın doğru miktarda kullanılması, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin ilimizde kullanımının yaygınlaştırılarak pestisit miktarının azaltılması hususunda bilgilendirmelerde bulunduk" dedi. Denetimlerde bakanlıkça tescil belgesi düzenlenmemiş, etiketsiz ve kullanım süresi geçmiş ürünler ile taklit ve tağşiş ürünlerin satışının engellenmesi amaçlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow