hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye Başkanı Gerenli, ‘Sevgi mutfağı’ projesine destek istedi

    Belediye Başkanı Gerenli, ‘Sevgi mutfağı’ projesine destek istedi
    expand

    Belediye Başkanı Gerenli, ‘Sevgi mutfağı’ projesine destek istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli);(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Meclisi’nin Aralık ayı  toplantısında, kısa bir süre önce hayata geçen ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımı  projesi ile açıklamalarda bulundu.

    Toplantıda AK Parti grubu adına gündem dışı söz alan belediye meclisi üyesi  Ömer Aydın, ‘Sevgi Mutfağı’ projesi nedeni ile Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye teşekkür ederek, günlük kaç çeşit yemeğin, kaç vatandaşa ulaşacağını ve vatandaşların bu hizmetten faydalanması için nasıl başvuruda bulunacağını sordu.

    Soru üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Gerenli,  “Özellikle pandemi sürecinde çok gerekli bir hale gelmişti. Arkadaşlarımızla beraber titiz çalışmanın sonucunda bu uygulamaya başladık. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze gerekli başvurular yapılabilir. Buradaki temel prensip, ana amacımız, özellikle evinde yemek pişmeyen, açlık sınırı altında yaşayan ve bir şekilde bu tür hizmetlere ulaşamayan vatandaşlarımıza bizzat evinde bu hizmetleri vermek. 3-4 çeşit yemekle başladık, düzenli olarak menüler belirleniyor ve vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Kaç kişinin aldığını açıklamak pek doğru değil. Bu işi asla ve asla siyasallaştırmak istemiyoruz” dedi.

    Murat Gerenli, ‘Sevgi mutfağı’ projesine malzeme desteği sağlamak isteyenlerin de belediye ile irtibata geçebileceklerini kaydetti. Gerenli,  “Bağış alma konusunda maddi bağış değil ama malzeme desteği konusunda Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü üzerinden iletişime geçilebilir. Bu imeceye ne kadar çok insan katılırsa, o kadar daha çabuk yaralar sarılır” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow