hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrik akımına kapılıp yatağa bağımlı kalan işçiye kaymakam sahip çıktı

    Elektrik akımına kapılıp yatağa bağımlı kalan işçiye kaymakam sahip çıktı
    expand

    Elektrik akımına kapılıp yatağa bağımlı kalan işçiye kaymakam sahip çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz beton dökümü sırasında elektrik akımına kapılan inşaat ustası Erol Özcan (44), yatağa bağımlı kaldı. Hastanelerde aylarca yaşam savaşı veren Özcan'ın eşi, maddi durumu elvermediği için Erol Özcan'a hastane odasına çevirdiği evinde bakıyor. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, aileyi ziyaret ederek, her türlü desteğin sağlanacağını söyledi.

    Lüleburgaz'da oturan inşaat ustası evli ve 2 kız çocuğu babası Erol Özcan, 2019 yılı Ekim ayında Babaeski ilçesinde beton firmasının beton dökme işinde çalıştığı sırada iş makinesinin hortumu, elektrik akımına temas etti. Hortuma dokunan Özcan, akımı kapılarak ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince Babaeski Devlet Hastanesi'ne götürülen Özcan'ın yolda kalbi durdu. Özcan'ın kalbi doktorun çabasıyla yeniden çalıştırıldı. İlk müdahalesinin ardından Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne götürülen Özcan, aylar süren tedaviye rağmen yatağa bağımlı kaldı. Özcan'ın eşi Demet Özcan uzun süren tedavinin masraflarını karşılayamayınca Erol Özcan'ı eve getirmek zorunda kaldı. Evindeki bir oda hastane odasına çevrilen Özcan, yatağa bağımlı olarak yaşam savaşı veriyor, sadece gözlerini oynatabiliyor.

    Lüleburgaz Kaymakamı Kaymakamı Mustafa Kaya, aileyi ziyaret etti. Erol Özcan'ın durumu hakkında eşinden bilgiler alan Kaya, durumun takipçisi olacaklarını söyleyerek, maddi ve sağlık konusunda her türlü desteğin sağlanacağı söyledi. Kaymakam Kaya'nın ziyaretiyle çok mutlu olduğunu söyleyen Demet Özcan, "Kaymakamımız ellerinden gelen bütün yardımları yapacaklarını söyledi. Maaşımız henüz bağlanmadı ama yakın zamanda bağlanmasını bekliyoruz. Maaşın bağlanması için gerekli bütün işlemleri yaptık" dedi.

    Şirketin kazayı sigortaya iş kazası olarak bildirmediğini söyleyen Özcan, "Şirketten hala kimse bizi aramadı. Ama biz şikayetimizi yaptık. Dava sürecini avukatımız takip ediyor. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Eşim şu an şirketin ihmalkarlığı nedeniyle yatağa bağlandı. Ben eşimin tekrar ayağa kalkmasını, bizlere sarılmasını, yüzünün tekrar eski günlerdeki gibi gülmesini istiyorum" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow