hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda'dan bisikletiyle Lüleburgaz'a geldi

    Hollandadan bisikletiyle Lüleburgaza geldi
    expand

    Hollanda'dan bisikletiyle Lüleburgaz'a geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- HOLLANDA'dan 1 Eylül'de bisikletiyle yola çıkan Türkolog Melanie Deegen (62), 2 ay süren yolculuğun ardından Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine geldi. Koronavirüsü yendikten sonra bisikletiyle tura çıktığını belirten Deegan, "Hedefim Türkçenin doğduğu topraklar. Bisikletimle Türkçenin doğduğu topraklar olan Orta Asya bozkırlarına gezmek" dedi.
    Hollandalı Türkolog Melanie Deegen, Türkiye'ye ve Türk ülkelerini gezmek için 1 Eylül'de bisikletiyle yola çıkarak Lüleburgaz'a geldi. Her fırsatta Türkiye ve Türkçeye hayran olduğunu dile getiren Deegen, “Türkçe ve Türk tarihini çok iyi biliyorum. Ama ne yazık ki Hollanda’da konuşamadığım için Türkçeyi unutuyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanları çok cana yakın. Misafirperver. Türkçeyi çok seviyorum. Türkçe şiir gibi bir dil. Onun için Türkçeyi öğrendim” dedi.
    Hedefinin Türkçenin ve Türklerin anayurdu olan Orta Asya bozkırlarını gezmek olduğunu söyleyen Deegen, “Dünya turu yapıyorum. Hollanda’dan Orta Asya’ya kadar gideceğim. Zaman olursa daha da ileriye gideceğim. Kırgızistan’a, Kazakistan’a bisikletle gitmek istiyorum” diye konuştu.
    Koronavirüse yakalanıp iyileştikten sonra bisikletiyle yola çıktığını anlatan Deegen, "Bisikletle dünyayı gezme planını koronavirüsten önce yaptım. Koronavirüsü yendikten sonra tam zamanı diyerek yola çıktım. Hastalığım nedeniyle antrenman yapamamıştım. Biraz zayıflamıştım. Ama planımı değiştirmedim. Belki havaalanı kapalı olabilir diye bisikletle yola çıktım. Koronavirüsü yendim, şimdi de bisikletle dünyayı yeneceğim" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow