hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de tohumlar fidana dönüşüyor

    Kırklarelide tohumlar fidana dönüşüyor
    expand

    Kırklareli'de tohumlar fidana dönüşüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde TEMA Vakfı Lüleburgaz Örgütü Bahçelievler İlkokulu öğretmen ve öğrencileri ile birlikte tohum ekme etkinliği düzenledi.
    TEMA Vakfı Lüleburgaz temsilcisi Vicdan Aladağ gözetiminde gerçekleştirilen  etkinlik kapsamında 80 adet Ceviz tohumu 1/E ve 4/G Sınıfı öğrenci ve öğretmenleri ile birlikte toprakla buluşturuldu. Etkinlikte önce ceviz tohumu öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra tohumun nasıl ekileceği anlatıldı. Yapılan açıklamalardan sonra tohum ekimine geçildi. Her öğrenci öğretmenleri gözetiminde tohum ekimini gerçekleştirdi. Tohumların çimlenmesinin sağlanması için bundan sonra yapılması gereken işlemler anlatıldı. Her öğrenci ekimini gerçekleştirdiği tohumu plastik kaplar ile birlikte yanlarına alarak evine götürdü. Tohumun çimlenmesi olayını evde anne ve babası ile birlikte takip ederek tohumun fidana dönüşmesini gözlemleyecekler.
    TEMA Vakfı Lülburgaz temsilcisi Vicdan Aladağ, “Etkinliğin gerçekleştirilmende katkısı olan ve emeği geçen Okul Müdürü, Taylan Arıbaş’a, Öğretmenler Hülya Günen Çamlıdağ’a, Önder Göksel Çamlıdağ’a , öğrenci velilerinden Duygu Deniz Sezer, Duygu Koçal ve Nursu Serin’e, öğrencilere, TEMA Vakfı Gönüllüleri Resul Çokan, Mustafa Remzi Gökmen ve Ahmet Tangül’e teşekkür ederim” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow