hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lülebugaz Belediyesi'nden çocuklara canlı masal dinletisi

    Lülebugaz Belediyesinden çocuklara canlı masal dinletisi
    expand

    Lülebugaz Belediyesi'nden çocuklara canlı masal dinletisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi, 2020 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan etmesinin ardından koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında etkinlikleri sürdürüyor. Belediyesi, Çocuk yazarı Ömür Kurt'un anlatımıyla perşembe günü masal dinlentisi gerçekleştirip, ınstagram üzerinden canlı yayınlayacak.

    Lüleburgaz Belediye Meclisi 12 Nisan 2019 tarihinde aldığı kararla, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz' sözleri ışığında hareket etti. Bu doğrultuda alınan kararla, çocuklara misyonlarını hatırlatmak, bugünün çocukları yarının büyüklerine, çağdaş değerler ile üzerine düşenin en iyisini yapma, gayret ve azmin farkındalığını yaratmak amacıyla 2020 yılını Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı ilan etti.


    Lüleburgaz Belediyesi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Yılı kapsamında özellikle çocuklar için çok önemli etkinlikler gerçekleştiriyor. Koronavirüspandemisi nedeniyle çocuklara özel hazırlanan etkinlikleri dijital ortama taşıyan Lüleburgaz Belediyesi, 4 Haziran Perşembe günü saat 2130'da çocuk yazarı Ömür Kurt'un anlatımıyla masal dinletisi gerçekleştirecek.Masal dinletisi,ınstagram üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

    Ömür Kurt kimdir?

    23 Nisan 1982 tarihinde Samsun'un Ladik ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olan Kurt, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Yüksek Lisans tezinde Arap Baharı ve bilgisayar oyunları ilişkisini ortaya koyarak bir ilke imza attı. Küresel çizgi film ve bilgisayar oyunlarının çocuk ve gençler üzerindeki etkilerini anlattığı 'Küçük Adamlara Büyük Oyunlar' adlı kitabı ise bu alanda aileleri uyaran en önemli rehberler arasında gösteriliyor. 

    2010 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi'nin çocuk ve gençlere yönelik yayınlarında görev alan Kurt, Hürriyet Cumartesi ekinde aile-çocuk yazıları yazıyor ve Hürriyet TV'de yayımlanan 'Çocuklarla Bir Ömür' adlı programı hazırlayıp sunuyor.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow