hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz 8 Kasım’a hazır

    Lüleburgaz 8 Kasım’a hazır
    expand

    Lüleburgaz 8 Kasım’a hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıl dönümü kentte büyük bir coşkuyla kutlanacak. Durak Mahallesi’ndeki tren istasyonunda 98 yıl önceki teslim alınmanın canlandırılmasıyla başlayacak etkinlikler, sporcuların Yeni Tören Alanı’na kadar gerçekleştireceği bayrak koşusuyla doruğa çıkacak. 

    Lüleburgaz Belediyesi 8 Kasım Kurtuluş Günü’nü coşkuyla kutlamak için çalışmalarını sürdürüyor. 8 Kasım’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayacak olan etkinlikler sırasıyla bayrak koşusu, paramotor gösterisi, canlı heykel performansı, 'Dünden Bugüne Kurtuluş' fotoğraf sergisi ve Kurtuluş Gazetesi dağıtımıyla devam edecek. 

    Kurtuluş etkinlikleri ilk olarak Durak Mahallesi’ndeki tren garında başlayacak. Burada saatler 12.00’yi gösterdiğinde 98 yıl önce kentin düşmandan teslim alınması canlandırılacak. Bu kapsamda o dönemde Lüleburgaz’ı teslim almaya gelen Şakir Bey (Kesebir) ve beraberindeki heyetin tren garından çıkışı canlandırılacak. Elinde Türk Bayrağıyla inecek olan Şakir Bey, burada bayrağı Lüleburgazlı koşuculara teslim edecek. Şakir Bey’den bayrağı teslim alan Lüleburgazlı koşucular da günün anlam ve önemi doğrultusunda bayrak koşusu gerçekleştirecek. Durak Mahallesi’nden itibaren koşmaya başlayacak sporcular Yeni Tören Alanı’nda bayrağı göndere çekmek üzere koşacak. 

    PARAMOTORLA SELAMLAYACAKLAR

    Bunun yanı sıra etkinliklerde Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olan Türk Hava Kurumu da yer alacak. Koşucular, şanlı Türk Bayrağı’nı göndere çekmek üzere koşularını gerçekleştirdiği sırada THK’ya bağlı paramotorlar Lüleburgaz semalarında uçuş gerçekleştirecek. Yaklaşık 2 saat boyunca havada kalacak paramotorlar, Lüleburgaz halkını selamlayacak. 


    Kutlama coşkusunun doruğa çıkacağı anlar ise canlı heykel performans sanatçılarının gösterisiyle olacak. 29 Ekim kutlamalarında Lüleburgazlı vatandaşlar tarafından oldukça sevilen canlı heykel sanatçıları, saat 13.00’den 17.00’a kadar Kongre Meydanı’nda Lüleburgaz’ın mahalli karakterleriyle unutulmaz canlı heykel performansı sergileyecek. 

    1922 ADET KURTULUŞ GAZETESİ 

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında coşkuyla kutlanacak olan 8 Kasım Kurtuluş Günü’nde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 'Kurtuluş Gazetesi' dağıtılacak. Bu kapsamda Kongre Meydanı’nda dönemin kıyafetleri içindeki çocuklar, 'Kurtuluş Gazetesi’ni dağıtacak. Kurtuluş Gazetesi kurtuluş gününün anlamını belirtmek için 1922 adet olarak dağıtılacak. 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow