hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Belediyesi, 2 milyon 320 bin liralık vergi borcunu yapılandırdı

    Lüleburgaz Belediyesi, 2 milyon 320 bin liralık vergi borcunu yapılandırdı
    expand

    Lüleburgaz Belediyesi, 2 milyon 320 bin liralık vergi borcunu yapılandırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçe belediyesi, 31 Aralık'ta son başvuru tarihi olan vergi yapılandırmalarıyla ilgili online sisteme de geçti. Bu kapsamda vatandaşlar www.ebelediye.luleburgaz.bel.tr adresi üzerinden tek tuşla vergi borcunu yapılandırıp, internet üzerinden ödeme imkanına kavuştu. Öte yandan 7 ile 15 Aralık tarihleri arasında Lüleburgaz'da toplam 610 kişi 2 milyon 320 bin 989 liralık vergi borcunu yapılandırdı. Bunların 46'sını online işlemler oluşturdu. 

    31 Aralık'ta son tarihi olacak vergi yapılandırmalarıyla ilgili Lüleburgaz Belediyesi'ne başvurular kabul edilirken, vatandaşa ödemelerle ilgili yeni bir hizmet sunuldu. Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün çalışmaları doğrultusunda belediyenin online ödeme işlemleri başta olmak üzere çok sayıda işleminin gerçekleştirildiği e-belediye adresine 'Online Yapılandırma İşlemi' sekmesi eklendi. Bu kapsamda vatandaşlar söz konusu bağlantı üzerinden evlerinden dışarı çıkmadan yapılandırma işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Online yapılandırma işleminin yanı sıra vatandaşlar yine aynı sitede hızlı ödeme seçeneğiyle dışarı çıkmadan ödeme yapabiliyor. 

    Lüleburgaz Belediyesi'nin hizmete sunduğu kolaylık sayesinde vatandaşlar online işlemlere yönelirken yapılandırma başvurularının alınmaya başladığı 7 Aralık ile 15 Aralık saat 16.00'a kadar toplam 610 kişi borcunu yapılandırdı. 610 kişinin 46'sını online başvurular oluştururken Lüleburgaz'da toplam 2 milyon 320 bin 989 TL'lik borç yapılandırıldı. 


    Vadesi 31 Ağustos 2020 tarihinden önce Lüleburgaz Belediyesi'ne olan borçlar peşin, 6, 9, 12 ve 18 taksit ödeme seçenekleriyle yapılabilecek. Başvurular Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası'na Vadesi Geçmiş Alacaklar Birimi'ne 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek. Vadesi geçmiş borçlara yönelik sunulan yapılandırma, emlak vergisi, çevre ve temizlik vergisi, su borçları, ilan ve reklam vergisi, idari para cezaları, kanun kapsamındaki diğer borçları kapsıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow