hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Belediyesi, 'kısıtlamada' hizmetlerini sürdürdü

    Lüleburgaz Belediyesi, kısıtlamada hizmetlerini sürdürdü
    expand

    Lüleburgaz Belediyesi, 'kısıtlamada' hizmetlerini sürdürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçe Belediyesi, 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirdi. Vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmasının kısıtlandığı hafta sonunda belediye ekipler, kentin dört bir yanındaki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekipler altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra Siteler Mahallesi'ndeki parkın yapımına hız verdi. Başkan Gerenli de çalışmaları yerinde izleyerek ekiplerden bilgi aldı. 

    Lüleburgaz Belediyesi sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ilk saatlerden itibaren kent genelinde sürdürdüğü çalışmaları yoğunlaştırdı. Belediye ekipleri bu kapsamda yol bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra Siteler Mahallesi'ndeki 5 bin metrekarelik alanda yükselen parkın yapımına da hız verdi. Öte yandan bisiklet yolu için de Özgürlük Caddesi'nde ilk çizgiler çekilmeye başlandı. 

    Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte Edirne Bayırı mevkiindeki Kent Ormanı'na bağlanacak bin 500 metrelik içme suyu hattı çalışması başta olmak üzere dört bir yanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda; Karaca Sokak'ta 130 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yenileme çalışması süratle devam ediyor.Edirne ile Eski Kırklareli Caddesi kesişimine yağmur suyu ızgarası hattı yapıldı.Nazif Balkan Caddesi'ndeki 150 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı yenileme çalışması hızlandırıldı.Edirne Bayırı'nda Kent Ormanı için bin 500 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yapımına hız verildi.

    BİSİKLET YOLUNDA İLK ADIM ATILDI

    Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de çalışmalarına bu dönemde hız verdi. Geçtiğimiz günlerde son etabı olan aşınma asfaltı işlemlerinin gerçekleştirildiği Özgürlük Caddesi'nde Durak Mahallesi'ne kadar kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolu için ilk adım atıldı. Yol çizgi çalışmalarının yapıldığı Özgürlük Caddesi'nde uluslararası standartlarda olacak olan bisiklet yolu için de çizgi belirlemesi gerçekleştirildi. Yine aynı şekilde Nejat Eczacıbaşı Caddesi'nin Sakızköy'e bağlandığı kısımda da yol çizgi belirlemesi çalışması yapıldı.  Bunun yanı sıra 100 metrelik yağmur suyu hattı yenilenen Eski Kırklareli Caddesi'nde parke taş döşenmesi işlemlerine başlandı. Öte yandan uzun Durak Mahallesi'ndeki sokaklara da tek tek neşter vuran Lüleburgaz Belediyesi Meydan Sokak'ta 2 bin 500 metrekarelik parke taş döşenmesi işleminin yüzde 80'i tamamlandı. 

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde yapımı gerçekleştirilen Siteler Mahallesi Açelya, Manolya ve Filiz Sokak kesişimindeki 5 bin metrekarelik alana inşa edilen 8 No'lu Park'ın yapımına hız verildi. Bununla birlikte sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yayalaştırılmış bölge olan İstanbul Caddesi'ndeki ağaçların tek tek budamasını gerçekleştirdi. 

    BAŞKAN GERENLİ, İNCELEDİ

    Kentin dört bir yanında çalışmalar sürerken Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli de çalışmaları yerinde takip etti. Ekiplerin çalışmalarını tek tek gezen ve inceleyen Gerenli, yetkililerden bilgi aldı. 


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow