hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Kent Ormanı için temizlik harekatı başlıyor

    Lüleburgaz Kent Ormanı için temizlik harekatı başlıyor
    expand

    Lüleburgaz Kent Ormanı için temizlik harekatı başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi'nin kurduğu Kent Ormanı için 24 Ekim'de dev bir temizlik harekatı başlatacak. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "STK'lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernekler ve halkımızı hep birlikte yaşatacağımız Kent Ormanı'nı birlikte temizlemeye davet ediyorum" dedi.

    Atıl bir durumda kalan Eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nı kente Lüleburgaz Kent Ormanı olarak kazandıran Lüleburgaz Belediyesi, vatandaşın uzun yıllardır süren hayali için çalışmalarını hızlandırdı. İlk etabının önümüzdeki yıl Mayıs ayında açılması planlanan Lüleburgaz Kent Ormanı için belediye büyük bir temizlik harekatı başlatacak. Bu doğrultuda 24 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Kent Ormanı'nda tüm Lüleburgaz halkının katılımıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlatılacak. 


    Kent Ormanı için temizlik harekatının başlayacağı tarihin 24 Ekim Cumartesi olduğunu belirten Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, vatadaşları temizlik kampanyasına katılmaya davet etti. Belediye ekiplerinin gece-gündüz çalışarak Kent Ormanı'nı temizlemeye başlayacağını kaydeden Başkan Gerenli, "Kentimizde bulunan STK'lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve halkımızı hep birlikte yaşatacağımız Kent Ormanı'nı birlikte temizlemeye davet ediyorum" diye konuştu. 

    Belediye ekiplerinin günler boyunca süreceği temizlik harekatına, kampanyanın başladığı 24 Ekim'de katılmak isteyen vatandaşlar, saat 09.30'dan itibaren belediyenin ücretsiz ring otobüsleriyle Kent Ormanı'na gün boyu ulaşabilecek. Lüleburgaz halkının desteğiyle gerçekleşecek temizlik harekatında Kent Ormanı'na yönelik farkındalık oluşturulmasının yanı sıra, etkinliğe yoğun bir katılımın olması bekleniyor. 

    PARK VE YOLLARDAKİ OTLAR DA TEMİZLENİYOR

    Bu arada Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan park ve refüjlerdeki ayrık otlarını tek tek temizliyor. Sadece ayrık otlarını da yolmayan ekipler, park ve refüjlerdeki toprağı çapalayarak, toprağın havalanmasını sağlıyor. Temizlik çalışmasının ardından ortaya güzel görüntüler çıkarken belediye ekipleri çalışmalarını belli aralıklarla sürdürmeye devam edecek.
    Öte yandan Tesisler Müdürlüğü ekipleri de Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi'nde rutin dezenfeksiyon faaliyetlerine devam etti. Ekipler LYFA'nın dört bir yanını baştan aşağı dezenfekte ederek vatandaşların kullanımına sundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow