hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz’da 8 Mart etkinlikleri

    Lüleburgaz’da 8 Mart etkinlikleri
    expand

    Lüleburgaz’da 8 Mart etkinlikleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde kutlama programı düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen kutlama programında Sivil Toplum Kuruluşlarından siyasi parti yöneticilerine kadar birçok kadın bir araya geldi. Zübeyde Hanım Parkı’nda toplanan kadınlar basın açıklamasında bulunup, Zübeyde Hanım Büstü’ne çiçeklerini sundular. Programın devamında Yeni Tören Alanı’na giden kadınlar, Saygı Duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşımızı okudular. Programa ailesiyle birlikte katılan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli karanfil dağıtarak Lüleburgaz halkının ve esnafın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.
    Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli 8 Mart’ın hafta sonuna gelmesi nedeniyle 6 Mart Cuma günü belediye hizmet binasından başlayarak kadın çalışanların 8 Mart Dünya emekçi Kadınlar Gününü karanfille kutladı. 7 Mart Cumartesi günü saat 06.00’da Temizlik ve Çevre Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadın emekçilerle bir araya gelen Gerenli çalışanlarla birlikte kahvaltı etti. Eşi ve oğlunun da katıldığı kahvaltıda Başkan Gerenli çalışanların sorunlarını dinleyip not aldı.
    Toplumların refahı ve mutluluğu, kadının ve erkeğin eşit sosyal ve ekonomik haklar elde etmesiyle mümkün ve olanaklıdır diyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle şunları söyledi: Bizi dünyaya getiren, büyük emeklerle yaşama hazırlayan annelerimiz, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz, kadınlarımızın dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde, içinde bulunduğumuz bu çağda hala çok derin sorunlar yaşıyor olması içimizi acıtıyor. Bu konuya dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Lüleburgaz Belediyesi 2016 yılını “Kadın Yılı” ilan etmişti. Bu anlayışla kadınlarımızın toplumsal hayata ve üretime katılmalarını sağlaması, diğer ailesel problemlerin çözümlenmesi ve destek olunması amacıyla Lüleburgaz Yıldızları Akademisi’ni inşa ettik. “Toplumsal Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar” projesiyle 2016 yılında Çin Guangzhou’da 171 ülke 301 proje içerisinde ilk 15 proje arasına girmeyi başaran ve örnek gösterilen bir kentin belediye başkanı olarak Lüleburgaz’ın benzerlerinden çok farklı bir konumda bulunmasında en büyük pay sahibi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow