hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Lüleburgazda Cumhuriyet Bayramı coşkusu
    expand

    Lüleburgaz'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşku içinde kutlandı. 

    Lüleburgaz'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, belediyenin düzenlediği programlarla coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Lüleburgaz Kaymakamlığı'nda başlayan bayramlaşma töreni ile başladı. Devlet erkanının gerçekleştirdiği bayramlaşmanın ardından Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, Lüleburgaz 65'nci Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Mehmet Kurugöl, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ile Lüleburgaz'daki devlet erkanı 29 Ekim konvoyu gerçekleştirdi. Kentin dört bir yanını ellerinde bayraklarla gezen konvoy büyük ilgi gördü. Lüleburgaz Belediyesi'ne bağlı 5 adet anons aracı, kentin dört bir yanına doğru Kongre Meydanı'ndan yola çıktı. Çaldıkları marş ve şarkılarla vatandaşları coşturan araçları Başkan Gerenli uğurladı. Öte yandan anons araçları yola koyulduğu sırada Kongre Meydanı'na kurulan dev ekrandan Cumhuriyet şarkılarıyla marşları çalındı. 

    İlerleyer saatlerde ise Lüleburgazlıları büyük bir sürpriz karşıladı. Geçtiğimiz yıl İzmir'de 29 Ekim kutlamaları kapsamında 24 saat kıpırdamadan durarak dünya rekoru kuran rekortmen sanatçı Yunus İşçi ve beraberindeki sokak sanatçıları Kongre Meydanı'nda canlı heykel performansı sergiledi. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği canlı heykeller dönemin Nene Hatun, Seyid Onbaşı, Efe ve Mehmetçik karakterleriyle vatandaşın tarihe canlı olarak tanıklık etmesini sağladı. 

    Belediye Başkanı Murat  Gerenli ve eşi Aysu Yetim Gerenli, bindikleri anons aracıyla birlikte Lüleburgaz'ın hemen hemen bütün sokaklarını gezdi. Tek tek vatandaşın bayramını kutlayan Gerenli, Lüleburgazlıların büyük sevgisiyle karşılaştı. 


    Saatler 19.23'ü gösterdiğinde ise coşku doruğa çıktı. Lüleburgaz'ın dört bir yanında parklara kurulan ses sistemi sayesinde vatandaşlar o saatte hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Belediyenin gerçekleştirdiği konvoya katılan vatandaşlar ise araçları başında İstiklal Marşı'nı okudu. Binlerce aracın araçla on binlerce kişinin katıldığı 'Cumhuriyet Konvoyu'nda Lüleburgaz dünyaya tek yürek olduğunun mesajını verdi. Lüleburgaz'ı baştan aşağı gezen konvoyu gören vatandaşlar balkonlarına ve kapı önlerine koşarken konvoyda onlarca kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Kutlamalar gece konvoyun ardından sona erdi. 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow