hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz’ın 40 yıllık muhtarı Ali Teker, Pazar günü görevini noktalıyor

    Lüleburgaz’ın 40 yıllık muhtarı Ali Teker, Pazar günü görevini noktalıyor
    expand

    Lüleburgaz’ın 40 yıllık muhtarı Ali Teker, Pazar günü görevini noktalıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nin 90 yaşındaki muhtarı Ali Teker, 40 yıldır sürdürdüğü görevini 31 Mart Pazar günü noktalıyor.

    Kurtuluş Mahallesinin 40 yıldır muhtarlığını yapan  Ali Teker, 3 Haziran 1979’da aldığı görevini noktalama zamanının geldiğini belirterek Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmadı. Muhtar Ali Teker, muhtar adayı olmayınca torunu Cüneyt Köprülü bu göreve aday oldu.

    Kurtuluş Mahallesinin 40 yıllık muhtarı Ali Teker, göreve başladığı 3 Haziran 1979 yılından bu yana sadece 2 kez izin kullandığını söyledi. Lüleburgaz'da ‘efsane muhtar' olarak tanınan Ali Teker, 90 yaşında olmasına rağmen görevini ilk günkü aşkla sürdürüyor. Muhtar olmadan önce baba mesleğini icra ettiğini kaydeden Teker, “90 yaşına bastım. 1979 yılının 3 Haziran'ında muhtar oldum. 40 yıldır muhtarlık görevimi sürdürüyorum. Muhtar olmadan evvel baba mesleğim olan minare ustalığı yaptım. Trakya'da 200’ün üzerinde minare yapımını gerçekleştirdim. Başarıyla yaptığım muhtarlık görevimi Pazar günü noktalıyorum. Torunum Cüneyt Köprülü  muhtarlık için aday oldu. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

    Muhtarlık mesleğini çok sevdiğiniaktaran Teker, “Muhtarlık çok iyi bir şey. Muhtarlık demek halka hizmet demektir. Muhtarlığı çok seviyorum ve sevdiğim için muhtarlık görevimi uzun yıllar yaptım. 40 seneden beri hiç yılmadım. Hiç vazifemi terk etmedim. 40 sene de resmi iznim 2 sefer. Şimdi benden fazla muhtarlık yapan yok zannedersem. Bildiğim kadarıyla benden uzun yapan yok gibime geliyor” diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow