hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'ın en çok kitap okuyan yaşlısı Hüseyin Türker oldu

    Lüleburgazın en çok kitap okuyan yaşlısı Hüseyin Türker oldu
    expand

    Lüleburgaz'ın en çok kitap okuyan yaşlısı Hüseyin Türker oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli), (DHA)-KIRKLARELİ'nin  Lüleburgaz ilçesinde 2020 yılında en çok kitap ödünç alan 65 yaş üstü kullanıcı, 78 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Türker oldu.

    Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi'nce, 2020 yılında en çok kitap ödünç alan kullanıcılara kitap hediye edildi. Kütüphaneden 2020 yılında en çok kitap ödünç alan 65 yaş üstü kullanıcı, 56 kitap ödünç alan emekli öğretmen Hüseyin Türker olurken, en çok kitap ödünç alan ikinci kişi ise 48 kitap ödünç alan Sevim Beylikçi oldu. Okuyuculara hediyeleri Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu tarafından verildi.

    En çok ödünç kitap alan Hüseyin Türker, 70'li yıllarda ortaya çıkan kitap tutkusunun hala devam ettiğini belirterek, öğretmen olarak görev yaptığı Kırklareli'nin  Poyralı, Beğendik, Armağan, Kavakdere, Karıncak ve Kaynarca'da öğrencilerine kitap sevgisini aşılamak için gayret gösterdiğini söyledi. 1994 yılından sonra Lüleburgaz İlçe Halk Kütüphanesi'ne üye olduğunu belirten emekli öğretmen Hüseyin Türker, boş zamanının tamamını kütüphanede değerlendirdiğini ifade etti. Türker, "Genelde Türk yazarların kitaplarını tercih ettim. Fakir Baykurt, Kemal Tahir, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali, Rus yazarlardan Tolstoy, Fransız yazarlardan Emile Zola'ya kadar çok değişik kitapları okudum. Kütüphanede çok kitap var. Güzel, sessiz ve temiz bir yer. Geldiğimiz zaman gayet sıcak karşılanıyoruz. Beğendiğim kitapları alıyorum, 15 günde en az 3 kitap okuyorum, iki kez değiştiriyorum, ayda 30 kitap okuyorum. Tabi koronavirüs sürecinde daha çok kitap okudum. İyi bir uğraş oldu. Can sıkıntısı fazla olmadı. Bu sayede evdekiler de memnun oluyor, dışarıya çıkmamış oluyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. İnsanların boş zamanlarını değerlendirdiği çok güzel bir şey kitap okumak. İnsanın ufkunu genişletiyor. İmkanım olsa bütün köylere kütüphane kurulmasını isterim. Herkes okusun, bunun sınırı yok, yaşı yok" dedi.

    Öte yandan Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi'nden yaş gruplarına göre 1 yılda en çok kitap ödünç alan kullanıcılar da belli oldu. Buna göre, okul öncesi çağında Toprak Kılıçoğlu 118, çocuk çağında Aras Işık 144, genç grubunda Ebru Yılmaz 52, yetişkinlerde Alper Tolga Çetin 66, 65 yaş üstü grupta Hüseyin Türker 56 kitapla birinci oldu.
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow