hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'ın Gençlik Parkı yenilenen yüzüyle hizmete girdi

    Lüleburgazın Gençlik Parkı yenilenen yüzüyle hizmete girdi
    expand

    Lüleburgaz'ın Gençlik Parkı yenilenen yüzüyle hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi belediyesi, ilçenin çekim merkezlerinden biri olan, içinde barındırdığı 31 ağaç 25 bitki çeşidiyle doğal bir fauna haline gelen Gençlik Parkı, yenileme çalışmalarıyla yeniden açıldı. Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Baştan aşağı yenilenen Gençlik Kafe'den yürüyüş parkurlarına, gerçekleştirilen spor etkinliklerinden yepyeni çocuk oyun alanlarına kadar 7'den 70'e bütün Lüleburgazlılara hizmet veren Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak. Lüleburgaz için çalışmaya devam ediyoruz" dedi. 

    Lüleburgaz'ın merkezindeki nefes alınabilecek en önemli yerlerden olan Gençlik Parkı, Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda baştan aşağı yenilendi. Kentin yeniden çekim merkezi yolunda hızla ilerleyen Gençlik Parkı bundan böyle yılın 12 ayı Lüleburgazlıların kullanımına açık olacak. 

    Lüleburgaz'ın tam kalbinde yer alan Gençlik Parkı, içinde barındırdığı ağaç ve çalı türü bitki çeşitleriyle küçük bir orman görünümüne büründü. Bünyesinde bulunan 31 ağaç ve 25 çalı türü bitki çeşidiyle oksijen deposu haline gelen Gençlik Parkı, kısa bir yürüyüş ya da soluklanmak isteyen vatandaşlar için önemli uğrak noktalarından biri oldu. İçinde bulundurduğu onlarca çeşit bitki türüyle oksijen deposu haline gelen Gençlik Parkı'nda uzun yıllardır hizmet veren ancak fiziki yeterliliği azalan Gençlik Kafe de baştan sona yenilendi. Bu kapsamda kafeteryanın 400 metrekarelik kapalı alanın yanı sıra 100 metrekarelik kısmı açılır kapanır bir şekilde yenilendi. Tüm bunların dışında 215 metrekarelik teras alanı da çağın gerektirdiği şekilde modernize edildi. Söz konusu alanda vatandaşların rahat etmesi amacıyla 4 adet taşınabilir gölgelik de yapıldı. Gün geçtikçe eskiyen havuz da A'dan Z'ye yenilendi. Havuzun aydınlatmasından zeminine, duvarlarından fıskiyelerine kadar pek çok noktada yenileme çalışması yapıldı. 

    YAZ-KIŞ AÇIK OLACAK

    Daha önceden fosil yakıt olarak mazotla ısıtılan kafeteryanın ısıtma sistemi tamamen değiştirildi. Bu kapsamda kafeteryanın ısıtma sistemi çevreci bir yatırım olarak doğalgaz altyapısıyla yenilendi. Açılır kapanır tente sistemiyle de birlikte kafeterya yılın 12 ayı hizmet verebilecek seviyeye getirildi. Tüm bunların yanı sıra kafeterya engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Kafeteryanın girişi engelli vatandaşların daha rahat faydalanabilmesi için engelli rampasıyla donatıldı. Bununla da kalınmayarak kafeteryaya bir adet engelli tuvaleti yapıldı. 

    CAZİBE MERKEZİ OLACAK

    Lüleburgaz'da bir taraftan kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı sürdürdüklerini, diğer yandan da Gençlik Parkı gibi kentin önemli bölgelerini korumaya devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Baştan aşağı yenilenen Gençlik Kafe'den yürüyüş parkurlarına, gerçekleştirilen spor etkinliklerinden yepyeni çocuk oyun alanlarına kadar 7'den 70'e bütün Lüleburgazlılara hizmet veren Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak. Lüleburgaz için çalışmaya devam ediyoruz. Bütün halkımızı Gençlik Parkı'na davet ediyorum" dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow