hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'ın mahallelerinde altyapı çalışmaları sürüyor

    Lüleburgazın mahallelerinde altyapı çalışmaları sürüyor
    expand

    Lüleburgaz'ın mahallelerinde altyapı çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçe Belediyesi Durak Mahallesi'ne yaklaşık 650 bin liralık yatırımla 2.5 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı yenileme çalışmalarına başladı. İlk 650 metrelik kısmı tamamlanan taşıyıcı ana içme suyu hattı tamamlandıktan sonra mahalle sakinlerinin içme sularındaki verimlilik artacak.

    Lüleburgaz Belediyesi, ilçenin dört bir yanında başlattığı altyapı yenileme çalışmalarını sürdürüyor.  Belediye son olarak, Lüleburgaz'dan Durak Mahallesi'ne bağlanan taşıyıcı ana içme suyu hattında yenileme çalışması başlattı. Bu kapsamda fiziki ömrünü tamamlamış olan eski içme suyu yerine baştan aşağı yenilenmiş yeni hat döşeniyor. Lüleburgaz genelinde içme suyu hattı yenileme, yapım işleri için 1 milyon 357 bin liralık kaynak aktaran Lüleburgaz Belediyesi, bu yatırımların yarıya yakınına Durak Mahallesi'ne ayırdı. Durak Mahallesi'nde gerçekleştireceği içme suyu hattı için yaklaşık 650 bin liralık kaynak ayıran belediye, çalışmaları en kısa sürede tamamlayacak. İlk 650 metrelik kısmı tamamlanan içme suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinlerinin içme sularındaki verimlilik büyük ölçüde artacak.

    Belediye, içme suyunun yanı sıra Atık Su Arıtma Tesisi'ne bağlanan kanalizasyon kolektör hattını da baştan aşağı yeniliyor. Bu kapsamda fiziki ömrünü tamamlamış eski kanalizasyon hattı yerine 750 metre uzunluğunda 1 metre çapında yeni kanalizasyon hattı yapımına başlandı. Ekipler, Durak Mahallesi'nin arkasından geçen 750 metrelik kanalizasyon hattını yenilemeye başladı. Geçtiğimiz hafta çalışmalara başlayan ve günde yaklaşık 50 metrelik hattın yenilenmesini gerçekleştiren ekipler çalışmayı en kısa süre içinde tamamlayacak. Söz konusu kanalizasyon hattının tamamlanmasının ardından ise sıra Durak Mahallesi Işıklar Caddesi'ne gelecek. Ekipler Işıklar Caddesi'ndeki fizik ömrünü tamamlamış kanalizasyon hattı yerine 500 metre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow