hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'ın 'Trafik Master Planı'nda son aşama tamamlandı

    Lüleburgazın Trafik Master Planında son aşama tamamlandı
    expand

    Lüleburgaz'ın 'Trafik Master Planı'nda son aşama tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçe Belediyesi'nin kent genelindeki trafik sorununu çözmek için hazırladığı 'Trafik Master Planı'nda öneriler kısmının yer aldığı son aşama tamamlandı. 

    Lüleburgaz'da uzun yıllardır süren trafik sorununu çözüme kavuşturmak için hazırlanan 'Trafik Master Planı'nın son aşaması olan 3'üncü aşama da sona erdi. Bu kapsamda Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yavuz Delice, Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası İnovasyon Toplantı Salonu'nda Başkan Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Gökhan Kaya Atay, Leyla Güncer, Erol Özgür ve daire müdürlerine sunum gerçekleştirdi.

    SORUNLU BÖLGELERE SİMÜLASYONLU ANLATIM

    Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Öğretim Üyesi Yavuz Delice ve beraberindekilerin hazırladığı raporda Lüleburgaz'ın trafiğinde sorun olan bölgeler tek tek tespit edildi. Bu kapsamda Delice, dijital ekran üzerinden anlattığı sunumda, Eski Yaman Otel, Migros, Terminal, Çeşme Meydanı, Taş Köprü gibi önemli kavşak noktalarındaki trafik sorunlarını tek tek sıraladı. Delice, söz konusu sunumu, mevcut ve düzenlenmiş halinde olacakların yer aldığı hareketli simülasyonla anlattı.

    BÜTÜN SOKAKLAR İNCELENDİ

    Sunum esnasında sadece trafik yoğunluğu değil, parklanmanın yoğun olduğu bölgeler, yaya yollarının ve üstyapının sorunlu olduğu bölgeleri de anlatan Delice, çekimlerin 360 derece açılı özel kameralarla yapıldığını söyledi. Delice, çalışmalar kapsamında Lüleburgaz'ın bütün cadde ve sokaklarının üzerinde 360 derece açılı özel kamera bulunan motorlu taşıtlarla gezildiğini ve sorun görülen bölgelerin GPS üzerinden nokta atışı olarak işaretlendiğini kaydetti.

    Sunumda trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda yapılacak düzenlemelerin yanı sıra sinyalizasyon sistemi de ele alındı. Bu doğrultuda kent içindeki trafik ışıklarının trafik yoğunluğu oluşturduğu bölgelerdeki sinyalizasyon sisteminde düzenlemelere gidilmesi gerektiği ifade edildi.

    25 KAVŞAKTA ÖLÇÜM YAPILMIŞTI

    360 derece çekim özelliğine sahip kameralarla 25 ayrı kavşakta yapılan ölçümler öncesinde kavşaklar sinyalize, katlı, hemzemin ve sinyalize olmayan kavşak olarak belirlenmişti. Söz konusu 25 kavşakta ekipler gün boyu ölçüm yaparak, kavşaktan geçen motorlu taşıt sayısından, taşıtların çeşidine göre çok sayıda alanda analiz sonucu çıkarmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow