hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minik kız kardeşler, pencerelerinden 'Evde kal' mesajı veriyor

    Minik kız kardeşler, pencerelerinden Evde kal mesajı veriyor
    expand

    Minik kız kardeşler, pencerelerinden 'Evde kal' mesajı veriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan Türkmen ailesinin kızları Ece Naz Türkmen(9) ile Duru Türkmen(7), evlerinin pencerelerine astıkları yazılarla, vatandaşlara  'Evde kal Türkiye' mesajları veriyor.

    Lüleburgaz'ın Gündoğu Mahallesi'nde yaşayan Türkmen ailesi, evlerinin salonunda bulunan pencereyi adeta bir sahneye çevirerek, Türkiye'ye 'Evde kal' mesajı veriyor.   Ece Naz ile Duru Türkmen kardeşler, evlerinin pencerelerini de süsleyerek, 'Evde kal Türkiye' temalı yazıları gören diğer çocuklar da evlerinin pencerelerine 'Evde kal' yazısı yazıp asmaya başladı.

    Gökhan Türkmen ile anne Burcu Türkmen, kızlarının sokaklarda dolaşan insanları görmelerinin ardından böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Kızların babası Gökhan Türkmen, "Bu etkinliği yapmamızın sebebi okulların vermiş olduğu uzaktan eğitim arasında bile normal okul öğrencisi gibi hafta içi her sabah normal okul saatinde uyanıp okula gider gibi saat 15.00'a kadar eğitim öğretime evde devam ediyoruz. Ancak bazen sokakta gezen insanları gördüklerinden dolayı cama haberlerde gördükleri 'Evde Kal' sloganını yazmak istediler ve böylece bu etkinliği başlatmış olduk. Şuan sokakta bulunan apartmanlardan çocuklu 10 dairenin camında aynı etkinlik yapıldığını gördük" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow