hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Pilot İbrahim Gerçek, Kırklareli'de anıldı

    Şehit Pilot İbrahim Gerçek, Kırklarelide anıldı
    expand

    Şehit Pilot İbrahim Gerçek, Kırklareli'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'de 1963 yılında kendisini feda ederek kullandığı uçağın Lüleburgaz ilçesinin üzerine düşmesini önleyen Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek, adının verildiği okulda anıldı.
     
    Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek İlk ve Orta Okulu'nda düzenlenen anma törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Sami Saçkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sibel Doğan, Türk Hava Kurumu(THK) Lüleburgaz Şube Saymanı Hasan Aktaş, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile anma töreni başladı.
    Şehit Pilot ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitimci/Araştırmacı Yazar Orhan Suat “ Hava bugün soğuk olmasaydı daha görkemli bir program yapacaktık. Şehidimizin adına layık bir anma programı düzenleyen okul müdürlüğüne ve ilgili makamlara sonsuz teşekkür ederim. Yaşadığımız sürece şehidin anısını unutturmayacağız. Anısına sahip çıkacağız. En büyük hedefimiz ya okul bahçesinde ya da Lüleburgaz’ın uygun bir yerine şehidimizin anıtını tekrar diktirmektir. Eğer uçak düşmüş olsaydı 500’den fazla insan yaşamını yitirecek, Dere Mahallesi ve Özerler Mahallesi haritadan silinirdi” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow