hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz'da çocuk parkları, darbe emici zeminle kaplandı

    Lüleburgazda çocuk parkları, darbe emici zeminle kaplandı
    expand

    Lüleburgaz'da çocuk parkları, darbe emici zeminle kaplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye ekipleri tarafından 14 parkta toplam 2 bin 995 metrekare alan, çocukların sağlığı düşünülerek darbe emici özelliği bulunan EPDM zeminle kaplandı.

    Lüleburgaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 14 parkta toplam 2 bin 995 metrekare alanda zemin yenilenmesi gerçekleştirdi. Zeminler, çocuklar için özel olarak hazırlanan ve darbe emici özelliği bulunan EPDM zeminle donatıldı. Çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Söz konusu parklarda çiçeklendirme çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

    Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte kenti gelecek günlere hazırlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde ana cadde, sokak, refüj, kavşak ve meydanlarda yeşillendirme, çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra bakım ve onarım faaliyetlerine devam ediyor. İlk etapta 28 bin adet çiçek ve bin metrekare çim serimi gerçekleştiren ekipler, daha sonra bin adet lavanta, bin adet sarı taflan ve 10 bin adet mevsimlik çiçek ekimi çalışması yapıldı. Mevcut yaşam alanlarının bakım, onarım ve sulama işlemleri aralıksız devam ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow