hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müsellim köyüne 4 bin kitaplı kütüphane kuruldu

    Müsellim köyüne 4 bin kitaplı kütüphane kuruldu
    expand

    Müsellim köyüne 4 bin kitaplı kütüphane kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Müsellim Köyüne muhtarlık ve Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu tarafından 4 bin kitaplık, 'Atatürk Gönüllüleri Oğuz Bilal Özgün Kütüphanesi' adı verilen kütüphane kuruldu.

    Müsellim köyüne kurulan, 'Atatürk Gönüllüleri Oğuz Bilal Özgün Kütüphanesi'nin açılışına,  platform üyeleri, sivil toplum örgütleri, eğitim camiası üyeleri ile davetliler katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, kütüphane törenle açıldı, katkıda bulunanlara plaket verildi.

    Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Onursal Başkanı ve Tekirdağ emekli İl Milli Eğitim Müdürü Sedat Kaplan, Tekirdağ'ın Ergene ve Hayrabolu ilçelerinin ardından Müsellim köyüne 4 bin bağışlanan kütüphane kurduklarını söyledi. Kaplan, "Elimizde bir kütüphane açacak kadar daha da kitabımız vardır" dedi.

    Müsellim Köyü Muhtarı Sebahat Bozkurt, "Gelişmiş, gelişmekte olan, geri kalmış ülkelerin hepsinde o ülkenin milli kütüphanesi, belediye kütüphanesi, il ve ilçe kütüphaneleri, okul kütüphaneleri, sınıf kütüphaneleri vardır. Bugün kütüphaneler araştırma, inceleme, geliştirme yapmak isteyenlere hizmet sunmaktadır. Biz de neden köylerde de bunun bir örneği olmasın dedik ve Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu ve diğer gönüllülerimiz ile birlikte bu kütüphaneyi oluşturduk ve bugün burayı okumak isteyen herkesin hizmetine sunuyoruz. Diyeceksiniz ki, şimdi internet var, dokunmatik cep telefonları var. Yine de internet ve cep telefonunda ki bilgiler kitaplardaki bilgiler kadar doyurucu olmamaktadır. Kütüphaneler, bilgi için geçiş kapısı ve eğitim için yaşayan bir güçtür. Okumak, okuyanı çoğaltmak, hepimize düşen bir görevdir. Bu girişimde emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyor, kütüphanelerin hayatımızda daha fazla yer etmesi temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow