hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pınarhisar, selin yaralarını sarıyor

    Pınarhisar, selin yaralarını sarıyor
    expand

    Pınarhisar, selin yaralarını sarıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/PINARHİSAR(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Pınarhisar ilçesinde dün meydana gelen şiddetli yağış ve Istranca Dağları'ndan gelen sel ilçe merkezinde su baskınlarına neden oldu.

    Pınarhisar'da dün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış ve Istranca Dağları'ndan gelen sel suları ilçe merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin birçok cadde ve sokakları sularla kaplanırken, bazı ev ve işlerlerini de su bastı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, selin ardından ilçeyi ziyaret ederek, kurum yetkilileriyle birlikte incelemede bulundu. Bilgin, su baskınından etkilenen vatandaşları evlerinde, esnafları işyerlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.


    BİR HAFTA İÇİNDE İKİNCİ SEL

    Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, ilçede bir hafta içinde ikinci sel felaketi yaşadıklarını söyledi.  Talay, "Mevsim normallerinin üstünde sağanak yağışların etkili olduğu bu dönem, ilçemizi bir hayli yordu. 65 belediye personelimiz, çalışma arkadaşlarımız sahada can siperane şekilde çalışıyor.  Desteğe  ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın yardımına tek tek koşuluyor. Pınarhisar için uyumuyoruz. Tüm ekip arkadaşlarım Allah sizden razı olsun. İlçemizde metrekareye yaklaşık 80 kilogram yağış düştü. Evlerde su baskınları meydana geldi. Ana arterlerimizde, caddelerimizde ve sokaklarımızda yaklaşık 18 kilometre yol ağır  tahribata  uğradı. İlçemiz için manevi değeri olan Kale ve burçlarımızda çökükler, duvarlarımızda yıkımlar yaşandı. Kanalizasyon hattımızda ciddi tahribatlar yarattı" dedi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow