hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ressam Oya Gönen'den köy kahvesinde resim sergisi

    Ressam Oya Gönenden köy kahvesinde resim sergisi
    expand

    Ressam Oya Gönen'den köy kahvesinde resim sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Yenimahalle köyünde yaşayan ressam Oya Gönen(66), resimlerini köy kahvesinde sergiledi.

    Babaeski'nin Yenimahalle köyünde meyve üreticiliği yapan ressam Oya Gönen, Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılında, köy kahvesinde resim sergisini açtı. Serginin açılışını Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arslan, Yenimahalle Köyü Muhtarı Mustafa Paydak ve köylüler birlikte yaptı.

    'KÖYDE KENDİMİZİ ÇOK DAHA RAHAT HİSSEDİYORUZ'

    Büyükşehirlerde yaşamanın cazip ama bir o kadar da zor olduğunu söyleyen Gönen,  hayatının büyük bir bölümünü büyük şehirlerin karmaşası ve stresi içerisinde geçirdiğini anlattı. Gönen, yaşının ilerlemesi nedeniyle köyde yaşamayı tercih ettiğini ifade ederek, "Buralarda bahçe kurup, bu bahçelerde yaşamayı ve çalışmayı düşündüm. Çünkü ben bahçeyi ve tarımı çok seviyorum. Emekli olduğumda topraksız, tarımsız, bahçesiz yaşayamayacağım için geleceğimi düşünerek bu köyden arazi aldım. Bu arazilere kayısı, şeftali, armut ve ayva fidanları diktim. Bahçelerin tüm işlerini kendim yapıyorum. Hasat zamanı da 12 kişilik bir kadro ile hasat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul'da yaşamak çok cazip ama çok zor. Hayat çok zor, trafik zor. Köyde çok daha rahat hissediyoruz kendimizi. Daha rahat yaşıyoruz. Daha yavaş, daha slowcity (yavaş şehir) özlemi var herhalde, yaşımızın ilerlemesi nedeniyle" dedi.

    'RESİM YAPARKEN KENDİMİ HUZURLU VE MUTLU HİSSEDİYORUM'

    Meyve bahçelerinde hobilerini de yapmaya zaman bulduğunu aktaran Gönen, "Hobilerimde resim yapmak var. Çok seviyorum resim yapmayı. Lisede resim bölümündeydim. Bunun eğitimine inandığım gibi ressamlardan da eğitim aldım. Burada köyde ne yapacağımı düşünürken soft pastel yapabileceğime karar verdim. Köy ve köylü resimleri yapmayı çok seviyorum. Dalında, ağaçta meyve veya tarlada ürün, çiftçilerin veya köylülerin portelerini yapmayı seviyorum. Kendimi çok huzurlu ve mutlu resim yaparken hissediyorum" diye konuştu.

    Sofya ve İspanya'da düzenlenen sergilerde eserlerinin sergilendiğini dile getiren Gönen, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da kişisel sergiler açmayı planladığını sözlerine ekledi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow