hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

    Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi
    expand

    Tıp öğrencileri beyaz önlük giydi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencileri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen törende beyaz önlüklerini giydi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları tıp eğitimi için yeterli hale gelinceye kadar Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilecek" dedi.

    Kırklareli Üniversitesi'nde yeni açılan  Tıp Fakültesi bölümünün ilk öğrencileri, fiziki alt yapısı olmadığı için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim görüyor. Öğrenciler birinci dönemi tamamlaması nedeniyle beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Feridun Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Erdoğan Gültekin , akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

    Törende konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür,  “Rektörlüğümüz ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin fiziki altyapısı ve akademik kadro imkânları tıp eğitimi için yeterli hale gelinceye kadar Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleştirilecek öğrenciler öğrenimlerini temel bilimlere ait 1, 2 ve 3 üncü sınıf eğitimlerine özel öğrenci statüsünde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, klinik bilimlere ait 4, 5 ve 6’ncı sınıf eğitimlerine ise Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam edecekler. Bu bağlamda bize verdiği destekten ötürü Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin Şahin başta olmak üzere NKÜ Tıp Fakültesi’nin kıymetli akademik personeline şükranlarımı sunuyorum.”

    Açılış konuşmalarının ardından her iki üniversitenin Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerine, beyaz önlükleri; Rektör Şengörür NKÜ Rektörü Şahin , KLÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şengör ve NKÜ Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Gültekin ve öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Beyaz önlük giydirme töreni, Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekimlik andını okumalarıyla sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow