hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Ahi Baba' ölümünün 2'nci yılında anıldı

    Ahi Baba ölümünün 2nci yılında anıldı
    expand

    'Ahi Baba' ölümünün 2'nci yılında anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR,(DHA)- KIRŞEHİR'de Ahilik kültürünün tanıtımına katkı sunan ve bu nedenle kentte 'Ahi Baba' olarak bilinen Mustafa Karagüllü, ölümünün 2'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı.
    Kırşehir'de, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kuran, yaklaşık 50 yıldır her 2 kurumun başkanlığını yapan, Mustafa Karagüllü ölümünün 2'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Ömrünü Ahilik kültürünün yaşatılmasına adayan, bu özelliğiyle kentte 'Ahi Baba' olarak bilinen Karagüllü için Kümbetaltı Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi. Törene Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Kültür ve Turizm Vekili Eyüp Temur, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk ve oda başkanları katıldı.
    Törende konuşan Başkan Ekicioğlu, "Ömrünü ahiliğe vermiş Mustafa Karagüllü ağabeyimizin ölümünün ikinci yılındayız. Ahiliğin ulusal ve uluslararası boyuta taşınmasında önemli katkıları olmuş önemli bir büyüğümüzdür.. Mustafa Karagüllü olmasaydı Ahilik bugünkü noktada olmayacaktı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow