hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahi Evran Üniversitesi, ÜNİKOP 2020 dönem başkanlığına seçildi

    Ahi Evran Üniversitesi, ÜNİKOP 2020 dönem başkanlığına seçildi
    expand

    Ahi Evran Üniversitesi, ÜNİKOP 2020 dönem başkanlığına seçildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KIRŞEHİR, (DHA) - KIRŞEHİR Ahi Evran Üniversitesi (A.E.Ü)  Konya Ovası Projesi Üniversiteler Birliği (ÜNİKOP) 2020 Dönem Başkanlığına seçildi. ÜNİKOP’un dönem başkanlığını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya yürütecek.
    Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde ÜNİKOP VII. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu’nun açılış programı gerçekleşti. Programa Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü UNİKOP 2019 Dönem Başkanı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve Bölge Üniversite Rektörleri katıldı. 19 Ekim'e kadar devam edecek olan sempozyumda, İç Anadolu Bölgesinin tarım, sanayi, kültür, spor gibi birçok alanda gelişip ilerlemesi adına ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği konuşuldu.
    ÜNİKOP 2020 Dönem Başkanı seçilen A.E.Ü. Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ÜNİKOP’un İç Anadolu Bölgesine sağladığı katkıları değerlendirdi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak dönem başkanlığı görevini de en iyi şekilde üstleneceklerini belirten Rektör Karakaya, üniversiteler arasında eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal hizmet gibi alanlarda iş birliğinin kuvvetlendirilmesi ve üniversitelerin sanayi ile etkileşimine de katkı sağlayacak çalışmalar içinde olacaklarını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow