hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japon Büyükelçi Kırşehir'de

    Japon Büyükelçi Kırşehirde
    expand

    Japon Büyükelçi Kırşehir'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA) -  JAPONYA'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Kırşehir Valiliği ve Belediyesini ziyaret etti.
    Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ı ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret etti. Miyajima, Valilik ziyaretinde "Japonya hükümeti olarak Suriye konusunda çözüm için güçlerle değil, konuşarak barış ortaya çıkarılacağına inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Suriye’deki sivil insanların zarar görmemesi için çalıştıklarını görüyorum" dedi.
    Kırşehir Valiliği’nde Şeref Defterini imzalayan Miyajima, daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkındaki sorusunu cevaplandıran Büyükelçi Miyajima "Japonya olarak gelişmeleri dikkat ederek görüyoruz. Suriyeli problemi ortaya çıkalı 8 yıl oldu. Türkiye’deki mültecilere 500 yüz bin dolar destek verdik. Japonya Hükümeti olarak Suriye konusunda çözümü güçlerle değil, konuşarak barış ortaya çıkarılacağına inanıyoruz. Türkiye’de oturduğum için Türkiye’nin kendi güvenliği konusunda endişe duyduğunu anlıyorum.Urfa ve Mardin’de  küçük çocukların hayatını kaybedildiği haberiyle karşılaşınca üzüldüm. Çok karmaşık bir problem olduğunu biliyorum" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow