hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yamaç paraşütü 'evde kal' çağrısı yaptılar

    Yamaç paraşütü evde kal çağrısı yaptılar
    expand

    Yamaç paraşütü 'evde kal' çağrısı yaptılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA) - KIRŞEHİR'de iki sporcu Kervansaray Dağı'na çıkarak, yamaç paraşütüyle gökyüzünde vatandaşlara 'evde kal' çağrısında bulundu.
    Tekvando antrenörü Arif Kılıç (37) ve yamaç paraşütü pilotu Ali Öztürk (34), uçuş gerçekleştirmek için 350 metre yüksekliğindeki Kervansaray Dağı'na çıktı. Pilot Öztürk ile Kılıç, yamaç paraşütü ile başarılı uçuş gerçekleştirdi. Öztürk, çantasından çıkardığı Türk bayrağını açarak, ‘Evde Kal Türkiye' çağrısında bulundu. Öztürk, "Kırşehir’de yamaç paraşütünü 2 yıldır gerçekleştiriyoruz. Bugün uçma amacımız Türkiye ve Kırşehir’deki vatandaşlarımıza farkındalık yaratmak. Havada onurlu bir şekilde Türk bayrağını açtık. Gökyüzünde ‘evde kal’ çağrısında bulunduk. Uçmak harika bir duygu. En azından insanın bir kere bu hayatta yapması gerekiyor. 10 dakika boyunca havada kaldım. Hafif yelken uçarak yeryüzüne iniş gerçekleştirdik" dedi.
    Tekvando antrenörü Hasan Arif Kılıç ise, "Kırşehir’in uçuşa en elverişli alan bölgesi Kervansaray dağlarıdır. Havada olmak bambaşka bir duygu. Biraz korku yaratsa da çok keyifli" dedi. Öte yandan, kent merkezinde vatandaşların 'evde kal' çağrısına büyük oranda uyduğu gözlemlendi.

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow