hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gebze’ye çevreci bir tesis daha

    Gebze’ye çevreci bir tesis daha
    expand

    Gebze’ye çevreci bir tesis daha

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GEBZE (Kocaeli), (DHA) – GEBZE Belediyesi çevreci yatırımlarla ‘Sıfır Atık İle Engelleri Aşıyoruz Çevre Ödülü’nü alırken,  İri Hacimli Atıklar Kırma Tesisini de hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

    Kompost Üretim Tesisi ile ‘Sıfır Atık İle Engelleri Aşıyoruz’ çevre ödülünü ve 1 milyonluk TL’lik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe desteğini Gebze’ye kazandıran Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İri Hacimli Atıklar Kırma Tesisinin startını verdi. Sıfır atık çalışmalarıyla değerli endüstriyel atıkların çevre kirliliğine neden olmadan kaynağından toplanarak ekonomiye kazandırıldığı Gebze’de kurulacak yeni tesisle ev, iş yeri, okul, sanayi gibi kaynaklardan toplanan mobilya, yatak, bahçe atıklar bertaraf edilerek enerji formuna dönüştürülecek.

    Kirazpınar Mahallesi’nde kurulacak ve çalışmaların son aşamaya geldiği İri Hacimli Atıklar Kırma Tesisinde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yetkililerden bilgi aldı.  Başkan Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Kırma faaliyeti başlayacak tesisimizde günlük ortalama 50 ton civarı iri hacimli atığın geri kazanımı sağlanarak hem alandan tasarruf hem de ekonomik kazanım sağlanmış olacak.” dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow