hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cankurtaranlar, 15 Haziranda göreve başlıyor

    Cankurtaranlar, 15 Haziranda göreve başlıyor
    expand

    Cankurtaranlar, 15 Haziranda göreve başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİT(Kocaeli), (DHA) – KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi’nde (KOSKEM) görev yapan cankurtaranlar, 15 Haziran tarihinde sahillerde görev yapmaya başlayacak.  

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi’nde 2019 deniz sezonunu, eğitim öğretim döneminin bittiği hafta başlatacak. KOSKEM, 2019 yılı deniz sezonu cankurtaranlık projesi için ilk toplantısını geçen ay yapmıştı. Toplantıya katılan kurum, gönüllü itfaiyeci ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yeni sezonda yapılacak çalışmalar hakkında istek, görüş ve önerileri değerlendirirken 15 Haziran tarihinde yeni deniz sezonunun açılacağı kararı alındı. Çalışmalarını sürdüren KOSKEM, bir yandan havuzlarda cankurtaranlık eğitimleri verirken bir yandan da vatandaşların can güvenliği için sahillerde gerekli önlemleri aldı.

    Kocaeli sahillerinde 15 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak yeni sezon, 8 Eylül Pazar günü saat 18.00’de sona erecek. Sezon boyunca İzmit Körfezi’nde Karamürsel Altınkemer, Darıca Bayramoğlu halk plajları ile Kandıra’da Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kerpe, Kumcağız, Miço Koyu ve Cebeci halk plajları dahil olmak üzere birçok bölgede haftanın 7 günü cankurtaranlık hizmeti verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow