hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmit’te yapılacak kültür ve sanat etkinlikleri tanıtıldı

    İzmit’te yapılacak kültür ve sanat etkinlikleri tanıtıldı
    expand

    İzmit’te yapılacak kültür ve sanat etkinlikleri tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-İZMİT Belediyesi tarafından 2021 yılı kültür ve sanat sezonu tanıtıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Geçen sene hayata geçirdiğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerden geriye kalan halkımızın yüzünde gördüğümüz tebessüm ve gözlerinde gördüğümüz ışık oldu. Biz de o tebessümü kaybetmemek ve o ışığı söndürmemek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

    İzmit Belediyesi tarafından 2021 yılında gerçekleştirilecek kültür ve sanat etkinlikleri, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte belediye yetkilileri ve pandemi kuralları çerçevesinde davet edilen sınırla sayıda davetli katıldı. Toplantıda İzmit Belediyesi’nin 2021 yılı boyunca gerçekleştireceği festivaller, etkinlikler, gösteriler ve kültürel etkinlikler tanıtıldı.

    Fatma Kaplan Hürriyet, 2 yıl önce, ‘İzmit’in sanata giden damarlarını açacağız’ diye söz verdiklerini belirterek, "Bu anlayış ile yolumuza devam ediyoruz. Geçen sene hayata geçirdiğimiz kültürel ve sanatsal etkinliklerden geriye kalan halkımızın yüzünde gördüğümüz tebessüm ve gözlerinde gördüğümüz ışık oldu. Biz de o tebessümü kaybetmemek ve o ışığı söndürmemek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İnsanlar günlük telaşlarına yenilmiş bu kentte. Kültür ve sanatın bir kent için ne kadar önemli olduğunu unutmaya başlamış. Aslında sanat su kadar, yemek kadar bir ihtiyaç. Sanat, düşüncenin en saygın, en asil biçimi.” dedi.

    Başkan Hürriyet, konuşmasının devamında 2021 yılında gerçekleştirilecek tüm kültür ve sanat etkinliklerini tek tek anlattı. Toplantının sonunda ise keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın konser verdi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow