hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kandıra yolunda EDS ile denetim yapılacak

    Kandıra yolunda EDS ile denetim yapılacak
    expand

    Kandıra yolunda EDS ile denetim yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT-Kandıra yolunda hayata geçirilen Elektronik Denetleme Sistemi ile 24 saat boyunca denetim yapılacak.

    Yaz sezonun açılması ile yoğun bir trafik beklenen İzmit-Kandıra yolunda kazaları önlemek, sürücülerin kural ihlalini yapmasını engellemek için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kuruldu. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’nın denetiminde olan yolda trafik timleri, denetimlerini artırırken, EDS’nin de devreye girmesiyle kontroller daha da arttırıldı. Hız sınırının 90 kilometre olduğu D-605 Karayolu’nda yerleşim yerlerini kapsayan ve Kocaeli Cezaevi yerleşkesinin bulunduğu alanda hız sınırı 50 kilometre olarak belirlendi. D-605 Karayoluna yerleştirilen kameralar ile hız sınırı, emniyet kemeri ve hatalı geçme gibi birçok kural ihlali gibi durumlar izlenerek, gerekli cezai işlemler uygulanacak.

    Nisan ayında yerleştirilen ve çalışmaya başlayan kameralar sayesinde bir aylık süre içerisinde Kandıra yolunda trafik kazasının meydana gelmediği, kazalarda büyük oranda azalma olduğu tespit edildi. Jandarma, hayata geçirilen denetimlerle kazaları en aza indirmeyi planlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow