hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli'de 30 milyonluk ödeneğin kısmı eğitime

    Kocaelide 30 milyonluk ödeneğin kısmı eğitime
    expand

    Kocaeli'de 30 milyonluk ödeneğin kısmı eğitime

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA) - KOCAELİ Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği'ne gönderilen 30 milyon TL ek ödeneğin kurumlara dağıtılacağını, en büyük bölümün eğitime ayrıldığını açıkladı.

    Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği'ne tahsis edilen 30 milyon TL'lik ödeneğin hangi birimlerde kullanılacağı hakkında bilgi verdi. Gönderilen ek kaynağın valilik tarafından kurumlara dağıtılacağını belirten Vali Aksoy, eğitim hizmetlerine 11 milyon 500 bin TL, sağlık hizmetlerine 7 milyon 375 bin TL, güvenlik hizmetlerine 8 milyon 80 bin TL, genel idare hizmetlerine 2 milyon 35 bin TL, sosyal hizmetler ve AFAD bünyesine ise 1 milyon 10 bin TL, olmak üzere toplam 30 milyon TL yatırım yapılacağını söyledi.

    Kocaeli genelinde eksikleri bulunan kurumların bu açıklarını kapatmak istediklerini belirten Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Genel olarak 30 milyonluk bir kaynağı, ilimizde önemli olarak gördüğümüz eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal hizmetler, genel idare ve AFAD ile ilgili kısımlarda kullanmak üzere planlamalarını yaptık. Bunlardan halkımızın ihtiyaç duyduğu, doğrudan halkımıza hizmet verebilecek noktalarda bu planlamalarımızı gerçekleştirdik. Bir kısmın ihalesi yapıldı, bir kısmının ihale hazırlıkları devam ediyor, temel amacımız en kısa sürede bunları tamamlayarak Kocaeli halkının hizmetine sunmak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow