hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli'de seçimde 4 bin 799 güvenlik görevlisi görev yapacak

    Kocaelide seçimde 4 bin 799 güvenlik görevlisi görev yapacak
    expand

    Kocaeli'de seçimde 4 bin 799 güvenlik görevlisi görev yapacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-KOCAELİ Valisi Hüseyin Aksoy, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için il genelinde alınan güvenlik önlemleri ve tedbirleri açıkladı. Kocaeli genelinde 4221 sandıkta 1 milyon 350 bin 723 seçmenin oy kullanılacağını açıklayan Aksoy, seçim öncesinde ve sonrasında 4799 güvenlik personelinin görev yapacağını söyledi.

    Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, basın toplantısı düzenleyerek seçim günü, seçim öncesinde ve seçim sonrasında alınan güvenlik önlemleri ve tedbirleri açıkladı. Kocaeli genelinde oluşabilecek her türlü aksaklığa karşı önlem aldıklarını ifade eden Vali Aksoy, "Kocaeli genelinde, 10'u cezaevlerinde, 25'i seyyar sandık olmak üzere toplam 4221 sandıkta, 1 milyon 350 bin 723 seçmen oy kullanacaktır. Bu sandıkların başında ve sokaktaki olaylara karşı önlem almak amaçlı 3635 emniyet, 1138 jandarma, 26 sahil güvenlik personeli olmak üzere 4799 personel görev yapacaktır." dedi.   

    BİLİŞİM SİSTEMLERİ SALDIRILARINA KARŞ DA ÖNLEMLER ALINDI
    Seçim günü yalnızca fiziki saldırılara karşı değil, siber saldırılara karşı da önlemler alındığını ifade eden Vali Aksoy, "Bilişim sistemlerini işlevsiz hale getirmeye yönelik siber saldırı ve sabotaj eylemlerine karşı gerekli önlemler alındı. Özellikle sosyal medya ortamında yapılan provokatif paylaşımlar kolluk birimlerin Siber Suçlar ile Mücadele Ekipleri tarafından yakından takip edilmekte, tespit edilenler hakkında yasal işlem yapılacaktır." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow